Aldi opent zes buurtwinkels in Brussel, met hun héle aanbod

De kleinere Aldi in Elsene zit onderin een appartementsgebouw. ©  ID/ Joost De Bock

Aldi opent dit en de volgende twee jaar zes buurtwinkels in Brussel. De grootte ervan zal zo’n 600 tot 800 vierkante meter zijn terwijl een normale Aldi al snel 1.000 tot zelfs 1.300 vierkante meter is. De eerste opent op woensdag 30 november in Elsene onderin een appartementsgebouw.

“Het is steeds moeilijker om in een grootstad als Brussel grote winkelruimtes te vinden”, vertelt woordvoerder Dieter Snoeck. “Terwijl we wel aanwezig willen zijn in de hoofdstad. Daarom kiezen we voor compactere winkels die met een groot versaanbod ook fungeren als echte buurtwinkels.” In tegenstelling tot de kleinere buurtconcepten van pakweg Delhaize en Carrefour, zal het aanbod in de kleinere Aldiwinkels niet beperkter zijn dan in de normale.

“Dat kan omdat we efficiënt omgaan met de ruimte. Gangen én winkelkarren zijn smaller dan in de andere filialen, de band van de kassa is korter en de diepvriezers zijn rechte in de plaats van liggende modellen. Zo behouden we ons normale aanbod op een kleinere oppervlakte. De prijzen zullen ook gelijk zijn in zowel de Brusselse compacte winkels als in alle andere.”

Voorlopig komen ze wel enkel in Brussel, maar de keten sluit niet uit dat ze daarna nog in andere steden opduiken. Voor de opening van de nieuwe zaken in Brussel trekken ze 35 miljoen euro uit.(csn)

Aangeboden door onze partners