Voetbal 3de Provinciale D VK Nederhasselt

Jorg Nissens maakt jacht op herfsttitel met VK Nederhasselt: “Zo jammer dat we vorig seizoen degradeerden”

De wedstrijd tegen leider VJ Baardegem staat dit weekend op de rol voor Jorg Nissens en VK Nederhasselt: “We tellen vier punten achterstand op Baardegem, dat al één wedstrijd meer speelde.” ©  Gregory Van Gansen

Nederhasselt -

De Nederhasseltse aanvoerder Jorg Nissens maakt zich op voor de komst van leider VJ Baardegem. De Geraardsbergse centrale verdediger kan mits een zege met VK Nederhasselt een stap zetten richting de herfsttitel, waardoor de moeizame seizoenstart helemaal uitgewist kan worden.

Wim Redant

Jorg Nissens, beroepshalve leerkracht Lichamelijke Opvoeding in Brakel, blikt terug op een mooie remonte na een seizoenstart in mineur. “Voetballend behoren we ongetwijfeld tot de beste ploegen van de reeks”, vindt Nissens. “Haast wekelijks krijgen we complimentjes over het opgediste spel. Het is dan ook verrassend dat we aanvankelijk vooral op het eigen synthetische veld met de punten morsten. We dwongen telkens wel met dominant voetbal en veel balbezit veldoverwicht af, maar maakten de kansen niet af. Ook tegen Erembodegem dreigden we op een brilscore af te stevenen, tot de ingevallen Mathias Vandevelde ons in de slotfase over de streep trok. We tellen vier punten achterstand op Baardegem, dat al één wedstrijd meer speelde. Indien we onze resterende matchen winnen voor de winterstop, kronen we ons tot herfstkampioen.”

Nissens draagt intussen de aanvoerdersband. “Ik behoor samen met Thomas Geeroms, die twee weken geleden uitviel met een spierscheur, tot de anciens van de ploeg. Ik speelde vijf jaar lang bij KSV Geraardsbergen, waar ik een mooie tijd beleefde. Samen met coach Koen Van Den Houten trok ik naar VC Gavere-Asper, een leuke club, maar op te verre afstand. Na de degradatie streek ik op vraag van coach Steve De Cooman neer bij Nederhasselt. Daar vond ik het voetbalplezier terug bij een warme familieclub. Onze coach Gregory Van Der Hoeven moest even zoeken naar de typeploeg, maar intussen viel alles in de juiste plooi.”

Mooie derby’s

Met een mooi voetbalcomplex en een nieuwe kunstgrasmat lijkt Nederhasselt klaar voor een terugkeer naar tweede provinciale. “Het is zo jammer dat we vorig jaar degradeerden. We slikten toen tegen Machelen de gelijkmaker in de 92ste minuut en verknalden het verder op de slotdag tegen KWIK Eine. Het bestuur zet geen druk om te promoveren. In tweede heb je wel mooie derby’s tegen Meerbeke, Winnik en Geraardsbergen, maar in derde mogen we ook niet mopperen. De derby’s tegen Ninove B en Winnik B leven ook bij de achterban en brengen even veel volk op de been. Met onze coach Gregory Van Der Hoeven klikt het uitstekend. Hij groeide door van uit de jeugd en kent alle jonge spelers.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten