De Foldervreter. Goedkope gezelschapsspelletjes, de truc met de tapas én maak kerstavond nu al goedkoper

De Foldervreter. Goedkope gezelschapsspelletjes, de truc met de tapas én maak kerstavond nu al goedkoper © Nieuwsblad

Elke week zit je mailbox of brievenbus vol met folders en aanbiedingen. Van supermarkten en alle mogelijke andere ketens. Te veel om het bos nog door de bomen te zien. Het Nieuwsblad haalt er voor jou wekelijks de strafste promo’s uit of toont je de addertjes onder het gras. Deze week? Tips voor Sinterklaas, de truc met de tapas, hoe je kerstavond nu al wat goedkoper maakt én een aangename verrassing van de postbode.

Chris Snick

Bij Aldi tik je deze week goedkoop gezelschapsspelletjes op de kop ©  red

Sinterklaas staat voor de deur. Wie nog op zoek is naar een goedkoop gezelschapsspel, moet naar de Aldi. Je koopt er Monopoly, Cluedo, Levensweg en Zeeslag voor amper 19,99 euro. Vooral bij Monopoly tel je veel minder neer dan bij pakweg Dreamland (27,95 euro) of Fun (27,99 euro). Cluedo vonden we voor 25,99 bij Bol.com of 27,95 euro bij Dreamland. Levensweg zagen we voor 21,48 euro bij de Belgische Amazon. Dus ook dat zijn nog steeds mooie deals. Zeeslag vonden we voor zo goed als dezelfde prijs bij SupraBazar. Al is dat enkel voor mensen die in de buurt van zo’n winkel wonen. De rest moet online bestellen en betaalt vijf euro verzendkosten. Kortom: koopjes bij Aldi als het over spelletjes gaat.

En nog een andere Sinterklaastip: De goedkoopste Sinterklaaschocolade in de supermarkt is die van het merk Super Choc.

LEES OOK. Chocolatier gaat op zoek naar de beste letterkoekjes van huismerken: “Deze krijgt 9 op 10 en is drie keer zo goedkoop als het A-merk” (+)

Die ligt zowel bij Jumbo, Carrefour, Albert Heijn, Colruyt als Delhaize en kost je afhankelijk van de winkel rond de zes euro per kg. Maar is die ook lekker? Eerder middelmatig, zo blijkt uit de Grote Test Sinterklaaschocolade die je dit weekend in de Check of op de app van Nieuwsblad leest. Julius Persoone smikkelde daarvoor liefst 18 verschillende chocolademannetjes op. Tijdens dat testen vond hij ook nog wat beters dan Super Choc tegen best wel mooie prijzen. Maar meer daarover later dus.

Bij Albert Heijn staan de borrelhapjes in promo ©  red

Vorig jaar betaalde je wel slechts vijf euro voor drie potjes ©  red

De feestdagen zijn in aantocht, dus is het ook aperitieftijd in veel folders. Albert Heijn zet de dips, olijven en hapjes in promo. Diegene die je wel in elke supermarkt vindt, maar bij de Nederlandse keten koop je er nu drie voor amper zes euro. Een tijdje geleden was het nog drie voor vijf euro, maar dat heet dan inflatie. Ik zocht ook even uit wat de beste deal is in deze actie. Wie gaat voor de ‘Bau bun pulled chicken’, maakt het meeste winst. Eén zo’n potje kost 4,75 euro. Wie er dus drie koopt voor zes euro, maakt zo 8,25 euro winst. Plaats twee en drie in de ‘borrelhapdeals’ zijn voor de ‘Manchego puntjes’ en de ‘Empanadas pulled pork’. Beide kosten 4 euro per pakje, goed voor zes euro winst dus. De slechtste deals? Alles wat 2,25 euro het potje kost, zoals ‘Hummus zongedroogde tomaat’, ‘pestospread’, ‘groene olijven met knoflook’,.... Koop je er daar drie van, dan maak je amper 75 cent winst. Niet echt de moeite dus.

Wie plaats heeft in de diepvries, kan nu al goedkope kroketjes kopen voor kerstavond ©  red

LEES OOK. “Alle menselijkheid is verdwenen”: zo gaat het eraan toe bij de krachtmeting tussen supermarkten en leveranciers (+)

Het is één van de beste tips voor de feestdagen: koop vooraf je drank en diepvriesproducten wanneer die in promotie staan. Deze week is één van de momenten om kroketten en co in te slaan. Bij Carrefour krijg je 40 procent korting op een tweede pak van het merk Belviva. Voor pommes duchesses betaal je zo slechts 2,07 euro per zak. Even gecheckt bij Albert Heijn: 2,79 euro. Delhaize? Zo maar even 4,05 euro per zak.

Twee maanden geleden beloofde Kruidvat me een boormachine bij aankoop van scheermesjes  ©  red

Om af te sluiten spoelen we nog even terug naar de eerste Foldervreter ooit. Toen vond ik een deal bij Kruidvat waarbij ik een gratis boormachine ter waarde van meer dan 100 euro kreeg bij een pak scheermesjes. Te mooi om waar te zijn, dacht ik: “Die boormachine krijg ik nooit of het zal de speelgoedversie zijn van wat er in de folder stond.” Niets van dat, want wat stond er vorige week voor mijn deur? Jawel, daar is hij. En hij boort én draait vijzen in zoals het moet.

Nog folders lezen?

Lidl

Delhaize

Colruyt

Okay

Spar

Kruidvat

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten