Nieuwe filmrol voor Kevin Spacey na eerste overwinning in de rechtbank

© REUTERS

Zijn succesje van vorige maand in de rechtbank levert de gevallen Hollywoodster Kevin Spacey (63) al opnieuw werk op. Hij mag een nevenrol vertolken in een Britse thriller.

Tom Vets

De film Control van productiehuis Cupsogue Pictures gaat over de Britse minister Stella Simmons die een buitenechtelijke relatie start met de premier van het Verenigd Koninkrijk. Op een dag probeert iemand haar zelfrijdende auto van op afstand te kapen. De auto vliegt met hoge snelheid door de straten van de Britse hoofdstad, terwijl de vrouw nergens naartoe kan.

De hoofdrollen zijn voor Lauren Metcalfe en Mark Hampton, maar Spacey mag gestalte geven aan de slechterik in het verhaal. De meeste opnames vinden pas na Nieuwjaar plaats, maar het aandeel met Spacey zal over enkele dagen worden ingeblikt. Spacey zag zijn carrière enkele jaren geleden in duigen vallen nadat er diverse beschuldigingen kwamen van grensoverschrijdend gedrag. Eind vorige maand won de acteur een rechtszaak in New York. De jury vond dat hij zijn ex-collega Anthony Rapp niet betast zou hebben. Een overwinning dus voor de acteur, maar het komende jaar staan er nog een vijftal gelijkaardige rechtszaken op de rol die zijn aangespannen door andere personen die zeggen door Spacey te zijn lastiggevallen.

Aangeboden door onze partners