Standard wipt competitieleider OHL uit Beker van België vrouwen, ook KRC Genk en Zulte Waregem naar halve finales

©  BELGAIMAGE

Standard heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Beker van België vrouwenvoetbal. De Rouches versloegen dinsdag in Luik Oud-Heverlee Leuven in de kwartfinales met 2-0. Ook KRC Genk en Zulte Waregem mogen zich opmaken voor de laatste vier.

Werner BourlezBron: BELGA

Met OHL zakte de autoritaire koploper in de Lotto Super League, met elf zeges in evenveel wedstrijden, af naar de Vurige Stede. Standard stuurde de Leuvense vrouwen echter weer huiswaarts met een 2-0 nederlaag. Noémie Gelders (45’) en Justine Blave (82’) scoorden de Luikse treffers.

KRC Genk haalde het op het veld van Charleroi met 0-3. Luna Vanzeir (6’) en Joy Kersten (70’ en 73’) troffen raak. Zulte Waregem liet zich niet verrassen door OH Leuven B, dat in de tweede klasse uitkomt, en won met 0-4. Lisa Lefere (9’ en 62’), een eigen doelpunt van Axelle Van Besauw (23’) en Laura Vervacke (90’) beslechtten het lot voor de thuisploeg.

Woensdag (20 uur) staat de laatste kwartfinale op de agenda. Kontich, leider in de tweede klasse, neemt het in eigen stadion op tegen Club Brugge.

Vorig seizoen kroonde kampioen RSC Anderlecht zich tot bekerwinnaar. Paars-wit versloeg in de finale Standard met 3-0. De Luikse vrouwen namen deze jaargang in de 1/8ste finales wraak en wipten paars-wit.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten