Voetbal 4de provinciale C GL Ruiselede

Steve Beyst en GL Ruiselede willen de buren van Doomkerke eerste seizoensnederlaag toedienen: “De koorts stijgt voor de match van het jaar”

Steve Beyst hoopt dat hij snel weer over al zijn manschappen kan beschikken. © Bart Vandenbroucke

Ruiselede -

GL Ruiselede maakt zich op voor de derby van het jaar zondag in eigen huis tegen FC Doomkerke, dat nog steeds ongeslagen is maar wel net naast de eerste periode greep. “We willen de buren maar wat graag een hak zetten”, zegt trainer Steve Beyst.

Jan Depoortere

Ruiselede zelf staat pas op de achtste plaats en verloor toch al vijf keer. “Het seizoen verloopt tot dusver met wisselend succes”, moet Beyst toegeven. “We worden geteisterd door langdurige blessures. Vorige week miste ik vijf basisspelers, dat is toch een halve ploeg. En dat heeft zo z’n gevolgen voor ons puntentotaal en onze klassering. Na Nieuwjaar zal vermoedelijk iedereen weer fit zijn en zullen we op volle sterkte kunnen aantreden. Hopelijk is de achterstand tegen dan niet te groot. We hebben de ambitie om te eindigen op een vijfde of zesde plaats in de Kortrijkse reeks, die voor mij redelijk onbekend was. Met onze kwaliteiten en met een dosis gezonde agressiviteit moet het lukken om ons doel te realiseren.”

“We leven al een hele tijd toe naar de derby tegen Doomkerke”, vervolgt Beyst. “Deze partij ligt sinds jaar en dag gevoelig bij heel wat supporters. Ook bij mijn spelers stijgt de koorts voor de partij van het jaar. Er zal veel volk zijn en er zal op het veld een felle strijd gestreden worden, hopelijk op een sportieve manier. Wederzijds respect is er alleszins. Het is duidelijk dat Doomkerke een topseizoen speelt en titelkandidaat is. Ik verwacht een mooie wedstrijd, die voor ons zeker niet eenvoudig zal worden. Ik ken de trainer van Doomkerke vrij goed, maar omgekeerd geldt dat ook. We weten allebei waar we aan toe zijn. Het zal niet nodig zijn om mijn spelers te motiveren. Die zullen het beste van zichzelf geven. Het zal veel deugd doen om nog eens een rasechte derby te spelen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten