Voetbal 3de provinciale C SV Kortrijk

Geschorste nestor Gauthier Goemaere mist prestigeduel tussen SV Kortrijk en ex-club Aalbeke: “De druk op hun schouders kan in ons voordeel spelen”

Gauthier Goemaere is best tevreden over de voorlopige zevende plaats van het jeugdige SV Kortrijk. © Bart Vandenbroucke

KORTRIJK -

Na de 1-2-zege in Oostrozebeke speelt SV Kortrijk zaterdag gastheer voor buur en periodekampioen FC Aalbeke. De blauw-zwarten moeten het voorlopig met een bescheiden zevende plaats stellen. “Dat is beter dan we vooraf hadden gedacht”, reageert Gauthier Goemaere.

Geoffrey Vandenbulcke

SV Kortrijk is sinds enkele jaren een vaste waarde in derde provinciale. Steile ambities zijn niet meteen aan de club besteed. “Toen we dit seizoen uit de startblokken schoten, wisten we niet goed hoog we de lat mochten leggen”, aldus Gauthier Goemaere (33). “Het bestuur trok dit seizoen de kaart van de jeugd. Kevin Putman, die een schorsing uitzit van drie weken, en ik zijn de nestors van de ploeg. Onze jongeren betalen leergeld, maar we doen het beter dan verwacht. Onze start was met slechts 1 op 9 niet om over naar huis te schrijven, maar sindsdien hebben we stappen gezet.”

SV Kortrijk staat tijdens de laatste weken van 2022 nog voor een pittig drieluik. Zaterdag is er de thuismatch tegen Aalbeke, de week daarop de korte trip naar Heule, om tot slot buur Marke in de ogen te kijken. “Dat zijn wedstrijden waar je als voetballer naar uitkijkt”, lacht Goemaere. “Derde provinciale is een mooie reeks met veel derby’s. Iedereen kent iedereen. Ook tegen Aalbeke wordt het voor mij een weerzien met vrienden, alleen jammer dat ik wegens een derde gele kaart geschorst van achter de omheining zal moeten toekijken. Vorig seizoen begon ik bij Aalbeke aan het seizoen, maar lang bleef ik er niet. Toen bleek dat ik niet eerste keus was van T1 Rodrigue Derycke, trok ik mijn conclusies en maakte ik de overstap naar SV Kortrijk. Nogmaals bedankt aan Aalbeke om het mij niet te moeilijk maken. Op mijn leeftijd speel ik liever wekelijks mijn match bij een ploeg die het bescheiden houdt, dan met de beloften te moeten opdraven bij een ambitieuze club. De match tegen Aalbeke wordt vooral voor ons een prestigeduel. De bezoekers leggen de lat hoger en kunnen zich geen puntenverlies veroorloven. De druk op hun schouders kan in ons voordeel spelen.”

“Welke ploeg dit seizoen de beste indruk maakte? Raar maar waar, Otegem kon me het meest bekoren. Nochtans wonnen we die wedstrijd met fel overdreven 6-1-cijfers. In het spel lagen we duidelijk onder, maar ieder schot op doel ging binnen. Ook RC Waregem B liet mooi voetbal zien. Wat Aalbeke voorstelt, zullen we zaterdag aan den lijve ondervinden”, besluit Goemaere.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten