Een hek errond of niet? Blaarmeersen blijven wachten op duidelijkheid over de toekomst

©  David Van Hecke

GENT -

Een hek errond of geen hek errond? Het blijft wachten op een beslissing over de toekomst van de Blaarmeersen. Voor het einde van het jaar moet een plan op tafel liggen.

Bert Staes

LEES OOK. “Hekken helpen niet, haal ze weg”: de Blaarmeersen blijven de meningen verdelen in Gent, tot in het stadhuis

Op de gemeenteraad van maandag diende zowel N-VA als PVDA een voorstel in over de toekomst van de Blaarmeersen. Het eerste voorstel was om er een hek met camera’s rond te zetten, het tweede was om net géén hek te zetten.

Het illustreert hoe ver de meningen uiteen blijven liggen over wat met het recreatiedomein moet gebeuren. Ook het Gentse stadsbestuur raakt er maar niet uit. Na maanden van bevragen, overleggen en politiek onderhandelen is er nog altijd geen duidelijkheid.

De jongste zomers was het meermaals onrustig op het strand van de Blaarmeersen. Om niet telkens opnieuw te moeten improviseren, is de vraag nu of het domein beter beveiligd moet worden met een hek en camera’s, zoals de politie en uitbater Farys willen, of net niet.

“We hebben iets meer tijd nodig dan verwacht”, erkende Sofie Bracke (Open VLD), schepen van Sport, maandag in de gemeenteraad. “De voorbije weken zijn we met andere dingen bezig geweest en er is nu eenmaal geen quick fix. Maar we laten dit niet los. We werken volop aan een goed gedragen plan.”

Vorig jaar verdeelde de toekomst van de Blaarmeersen ook al de meningen. Toen werd beslist om nog één zomer niet te beslissen en inspraak te vragen. Die inspraak is er ondertussen, maar op een politieke beslissing blijft het wachten. Bracke verklaarde in de gemeenteraad dat er vóór het einde van dit jaar een beslissing zou worden genomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten