Voetbal 3de afdeling VV A Avanti Stekene

Ian De Malsche (19) debuteert met twee doelpunten bij Avanti Stekene: “De trainer gaf me maar drie boodschappen mee: mijn best doen, veel lopen en scoren”

Na zijn eerste minuten voor Avanti Stekene gaat Ian De Malsche nu niet zweven. “Ik ben blij met elke minuut die ik krijg. En wie weet ben ik er dit seizoen ooit nog wel eens van bij de aftrap bij.” © Erik Westerlinck

Stekene -

Avanti Stekene moest het in de derby op HO Kalken zonder heel wat sterkhouders stellen. In totaal ontbraken er liefst zeven spelers in de kern van coach Rieno Van Oost, maar de invallers deden het meer dan verdienstelijk en Avanti trok met 1-4 aan het langste eind.

Ivan Elegeert

“Dit is het voordeel van een grote kern van dertig spelers te hebben”, legt coach Van Oost uit. “Ik heb aan al die mannen bij het begin van het seizoen gezegd dat iedereen kansen kan krijgen. Ik denk dat dit de voorbije weken zeker het geval was.” Van Oost moest in Kalken onder anderen Verwilligen, Verspeeten en Melens vervangen. Drie sterkhouders die een week eerder tegen Tempo Overijse gekwetst uitvielen. Met daarbij nog een aantal anderen die langdurig afwezig zijn, betekende dit dat Stekene met een onuitgegeven elftal moest aantreden. “Maar de jongens die er stonden, hebben gevochten als leeuwen. Zeker de mannen die nu pas een selectie kregen. Zij hebben dertien weken moeten wachten om erbij te zijn, maar ze bleven hard werken en dat werd nu beloond”, aldus Van Oost.

Een van die jongeren was ook Ian De Malsche (19). De Hammenaar speelde vorig jaar nog bij de beloften van RFC Wetteren, maar kwam vorige zomer naar Stekene. “Tot op heden kwam ik enkel bij de beloften in actie. In Kalken mocht ik voor het eerst met het eerste elftal mee”, vertelt De Malsche. “Ik zag vanop de bank dat we het in de eerste helft niet makkelijk hadden, maar bij een 1-0-stand weet je natuurlijk dat alles nog mogelijk blijft. We zijn er dus in blijven geloven. Dat was ook wat de coach tijdens de rust ons op het hart drukte.”

Droom

Zelf mocht De Malsche het laatste halfuur de plaats innemen van de eveneens debuterende De Clercq. De stand was toen 1-1. “De trainer had me eigenlijk maar drie boodschappen gegeven: mijn best doen, veel lopen en scoren”, lacht De Malsche. Die verwachtingen werden stevig ingelost. Nadat Criel voor de 1-2 had gezorgd, legde De Malsche zelf met twee treffers de eindstand vast. “Natuurlijk is het een droom om zo in te vallen, maar ik ga daarom niet op tafel kloppen. Ik ben blij met elke minuut die ik krijg. En wie weet ben ik er dit seizoen ooit nog wel eens van bij de aftrap bij.”

Coach Van Oost knikte goedkeurend. “We zien wel. Belangrijk is dat we nu met volle vertrouwen de komst van FC Voorde-Appelterre kunnen tegemoetzien. Zij hebben hun eindrondeticket al beet. Weer een taaie klant dus, maar dat zal elke week zo zijn. Want met uitzondering van Overijse, dat ik toch een trapje hoger inschat, zijn alle ploegen in deze reeks aan elkaar gewaagd”, besluit Van Oost.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten