“Afspraak aan de boei?” Nieuw parkje aan Oude Dokken heeft een opvallende blikvanger

De boei zie je al van ver, zelfs op een mistige dag. ©  fvv

Gent -

Onze stad heeft er een parkje bij. Langs de Schipperskaai, waar momenteel aan sneltempo nieuwbouwappartementen verrijzen, vind je vanaf nu het Robinson Crusoëpark. De groenzone aan de Oude Dokken heeft een opvallende blikvanger: een zeeboei die ooit in de Noordzee dobberde.

Max Dedulle

Langs de Schipperskaai verschijnen in totaal 400 woningen, die samen het project ‘Nieuwe Dokken’ vormen. Tussen de appartementsgebouwen komen er ook twee buurtparken. De eerste daarvan, een 3.200 vierkante meter grote groenzone op de hoek van het Bataviapad en de Schipperskaai, is nu open. Robinson Crusoe, de schipbreukeling uit het beroemde boek van Daniel Defoe, leende zijn naam aan het park.

Naast een speelgazon en betonnen zitbanken (die nog houten zittingen krijgen) bevat het Robinson Crusoëpark ook een opvallend pronkstuk, namelijk een voormalige boei uit de Noordzee. “Afspraak aan de boei?” is een zin die de komende jaren wellicht vaak te horen zal zijn in de buurt. “Het kleine park heeft dan ook een belangrijke sociale functie” zegt schepen van Openbaar Groen Astrid De Bruycker (Vooruit).

De eerste drie jaar zal private partner Schipperskaai Development nv instaan voor het onderhoud van het park, waarna het gratis wordt overgedragen aan de Stad. Er komt ook een groenzone naast de school Melopee. Die zal ongeveer even groot zijn.

Het park heeft ook enkele betonnen banken, die nog houten zittingen krijgen.  ©  fvv

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten