TotalEnergies plaatst 125ste publieke laadpaal

TotalEnergies plaatst voor de stad Antwerpen laadpalen. © Frederik Beyens

Deurne -

Op het Adelbert Kennisplein in Deurne is woensdag de 125ste publieke laadpaal geplaatst door de stad Antwerpen en de nieuwe concessiehouder TotalEnergies. Samen zijn die goed voor 250 nieuwe laadpalen.

Sacha Van Wiele

TotalEnergies plaatst gedurende twee jaar alle nieuwe elektrische (snel)laders in Antwerpen. Tot 2034 zijn zij ook verantwoordelijk voor de technische en commerciële exploitatie van openbare laadstations.

“In Antwerpen wordt vandaag bijna zeven keer meer kilowatt op het publieke domein geladen dan in 2018”, zegt Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). “De vraag groeit exponentieel, en die beantwoorden we met een weloverwogen uitrol van laadpalen.”

Met de versnelde aanpak wil de stad tegemoet komen aan de vele particuliere aanvragen naar laadinfrastructuur. De selectie gebeurt volgens het paal volgt wagen-principe, waarbij de infrastructuur wordt geïnstalleerd als er effectief zekerheid is van gebruik. Daarnaast installeert de stad ook laadpalen op strategische locaties, zoals park-and-rides en rotatieparkings.

De 125ste laadpaal van de nieuwe concessie bevindt zich in Deurne-Zuid. Daarmee komt het huidige aantal van alle publieke en semi-publieke laadpunten op 22 snellaadpunten en 808 gelijkstroomlaadpunten (404 laadpalen met elk 2 laadpunten).

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten