Voetbal 2de afdeling VV A RFC Wetteren

Bestuur van RFC Wetteren stuurt aan op verzoening met vertrokken sportief manager Andy Bontinck: “Brokken proberen te lijmen”

Na een stevige discussie met voorzitter Walter De Craecker diende sportief manager Andy Bontinck (foto) zijn ontslag in: “Op dit ogenblik delen de voorzitter en ik niet meer dezelfde visie.” ©  Geert De Rycke

Wetteren -

RFC Wetteren is na de zware nederlaag in Torhout (4-0) in zwaar weer terechtgekomen. Sportief manager Andy Bontinck gooide de handdoek in de ring na een woordenwisseling met voorzitter Walter De Craecker. In de aanloop naar de zespuntenwedstrijd met rode lantaarn Erpe-Mere United proberen de Wetterse Leeuwen de gelederen te sluiten.

Freddy De Geest

In Torhout verving de jonge Arno Van Wassenhove de geblesseerde Quintijn Steelant. “Die jongen valt weinig tot niets te verwijten”, spaart voorzitter Walter De Craecker de jonge doelman. “Of de rode kaart te vermijden was? Wanneer een doelman op een doorgebroken speler afstormt, kan dat gebeuren. Omschrijf het als jeugdige onervarenheid. Deze nederlaag kwam hard aan, maar nu moeten we de zaken die op ons afkomen rustig en realistisch benaderen. Dat Andy Bontinck zijn ontslag indiende, betreur ik. Andy is teleurgesteld na de afgang in Torhout, maar dat zijn wij allemaal. De resultaten zijn niet wat we hadden gehoopt. Vorig seizoen bereikten we de veilige haven pas op de voorlaatste speeldag. Dit jaar mikten we op een rustig seizoen, maar dat zit er tot nu toe nog niet in.”

Dinsdagavond vergaderde de raad van beheer. Andy Bontinck gaf verstek. Een discussie tussen De Craecker en Bontinck na de wedstrijd tegen Torhout was de aanleiding voor het ontslag. “Mijn respect voor de club is groot”, aldus Bontinck. “Met veel enthousiasme heb ik eerst voor Racing Wetteren-Kwatrecht en daarna voor de Wetterse fusieclub altijd het beste van mezelf gegeven. Op dit ogenblik delen de voorzitter en ik niet meer dezelfde visie en dan is het moeilijk om samen te werken. Of mijn beslissing definitief is? Zou goed kunnen”, was de bijzonder karige reactie van Bontinck.

Financieel zwaar weer

Bontinck lag mee aan de basis van de Wetterse successen. Met Racing speelde Bontinck in tweede provinciale kampioen. Via de eindronde werd daarna de poort naar het nationale voetbal opengebeukt. In tweede afdeling moet de Wetterse fusieclub een tweede seizoen op rij opboksen tegen het degradatiespook. Om verschillende redenen, met of zonder Bontinck, is de wedstrijd tegen Erpe-Mere United belangrijk. Ook extrasportief moet Wetteren zwaar weer trotseren. “Onze verouderde accommodatie zorgt ervoor dat we dubbel zo hard moeten stoken, net nu de prijzen van de elektriciteit zo hoog zijn. Finaal kan dat een van de grootste bedreigingen worden voor het voortbestaan van de club. Het blijft vechten tegen de bierkaai en hopen dat er op verschillende vlakken een doorbraak komt”, zegt De Craecker.

Patrick Braeckman en Dimitri Van Hecke kregen van de raad van beheer het mandaat om met Bontinck te gaan praten. Of dat een positief resultaat opleverde, zal heel binnenkort duidelijk worden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten