Ed Sheeran heerst over Spotify in 2022, al bieden veel Belgen weerwerk

©  AFP

Naar jaarlijkse gewoonte lijst Spotify haar sterkste artiesten van de voorbije twaalf maanden op. In ons land steekt Ed Sheeran (31) erbovenuit als de meest gestreamde artiest, en met het vaakst beluisterde album. Al voelt de Britse superster de hete adem van de Belgen in zijn nek.

Scoren op Spotify, voor Ed Sheeran is het vertrouwde kost. Zijn jongste album ‘=’ (spreek je uit als ‘equals’) verscheen vorig jaar pas eind oktober en slaagde er alsnog in om het op twee na meest beluisterde album van 2021 te worden in België. Dit jaar staat de plaat bovenaan de rangschikking, en is Sheeran ook de best beluisterde artiest. Hij houdt daarmee The Weeknd van de zege, die in 2020 de populairste was. Vorig jaar viel de eer Justin Bieber te beurt. Opvallend: Bieber zakt nu helemaal weg naar plek 16.

LEES OOK. Deze artiesten scoorden vorig jaar het best op Spotify

Ook voor Harry Styles was het een boerenjaar. Zijn album Harry’s house werd na Ed Sheerans plaat het vaakst gestreamd, en zijn hit As it was is zowel in ons land als wereldwijd de meest beluisterde track van het jaar. In die laatste categorie pakt onze eigen Lost Frequencies brons met Where are you now, na Heat waves van Glass Animals. Another love van Tom Odell, het officieuze steunlied voor Oekraïne en Iran, duikt na tien jaar weer op als vierde. L’enfer van Stromae is zevende.

Ook op Spotify heeft Stromae zijn comeback niet gemist. ©  Koen Bauters

Bij de albums pakt Stromae wel eremetaal, met een derde plek voor Multitude. Ook zijn vorige plaat, Racine carrée, duikt in de top 50 op. En hij is niet de enige Belg met twee albums in die lijst: Angèle, Camille en Damso doen hetzelfde. Metejoor staat met zijn debuutalbum twee plekken onder Multitude van Stromae, op een vijfde plaats. Bij de meest beluisterde artiesten scoort Damso het best. Hij staat vierde, voor wereldsterren als David Guetta en Taylor Swift. Wereldwijd kroont de Puerto Ricaanse rapper Bad Bunny zich opnieuw tot Koning Spotify.(dvg)

WIE SCOORT HET BEST IN BELGIË?

Harry Styles heeft zowel in ons land als wereldwijd de meest gestreamde hit te pakken, met ‘As it was’. ©  AP

De meest gestreamde artiesten

 1. Ed Sheeran
 2. The Weeknd
 3. Ninho
 4. Damso
 5. David Guetta

De meest gestreamde songs

 1. Harry Styles – As it was
 2. Glass Animals – Heat waves
 3. Lost Frequencies – Where are you now
 4. Tom Odell – Another love
 5. GAYLE – abcdefu

De meest gestreamde albums

 1. Ed Sheeran – ‘=
 2. Harry Styles – Harry’s house
 3. Stromae – Multitude
 4. Ninho – Jefe
 5. Metejoor – Metejoor

WIE SCOORT HET BEST WERELDWIJD?

Internationaal blijft de Puerto Ricaanse superster Bad Bunny alleenheerser met zijn reggaeton, die vooral in Spaanstalig gebied enorm populair is. ©  EPA-EFE

De meest gestreamde artiesten

 1. Bad Bunny
 2. Taylor Swift
 3. Drake
 4. The Weeknd
 5. BTS

De meest gestreamde songs

 1. Harry Styles – As it was
 2. Glass Animals – Heat waves
 3. The Kid LAROI ft. Justin Bieber - Stay
 4. Bad Bunny – Me porto bonito
 5. Bad Bunny – Tití me preguntó

De meest gestreamde albums

 1. Bad Bunny – Un verano sin ti
 2. Harry Styles – Harry’s house
 3. Olivia Rodrigo – Sour
 4. Ed Sheeran – ‘=
 5. Doja Cat – Planet her

Aangeboden door onze partners

Lees ook