Lufthansa moet miljoenenboete betalen na discriminatie van joodse passagiers

©  ISOPIX

Luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft een schadevergoeding betaald van 2,7 miljoen dollar na een incident waarbij passagiers niet werden toegelaten aan boord van een vliegtuig, dat bevestigt de Duitse luchtvaartmaatschappij aan VRT NWS.

ltoBron: VRT

Op 4 mei van dit jaar werden tal van passagiers geweigerd op een vlucht van Frankfurt naar Boedapest. Tijdens een eerdere vlucht tussen New York en Frankfurt zou namelijk een groep passagiers geweigerd hebben om een mondmasker correct te dragen. Er werd vervolgens besloten om de passagiers in kwestie niet toe te laten op de volgende vlucht. Het ging om een groep orthodoxe joden maar uiteindelijk werden alle passagiers die “er joods uitzagen" of een joodse naam hadden geweigerd.

LEES OOK. Akkoord over loonopslag voor cabinepersoneel bij Lufthansa

Passagiers die dus niet gelinkt waren aan het eerdere incident mochten dus ook het vliegtuig niet op. In filmpjes die nadien ook de ronde deden op sociale media was ook te zien hoe aangekondigd werd dat een grote groep niet mocht meevliegen. “Jullie weten waarom”, werd er gezegd. De maatschappij moet nu een boete van 21.000 dollar per persoon betalen, goed voor 2,7 miljoen dollar in totaal.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten