Vrouwenvoetbal Super League AA Gent

Jorn Van Ginderdeuren hoopt met AA Gent Ladies door te stomen naar een negen op negen: “Houden nu al twee krachtsessies per week”

Coach Jorn Van Ginderdeuren is gezond ambitieus met AA Gent Ladies. “We mikken op een plaats in de top zes en het daaraan verbonden ticket voor de play-offs.” ©  Nic Declercq

Gent -

In de Super League deed AA Gent Ladies in zijn voorbije twee wedstrijden wat het moest doen. De Buffalo’s wonnen twee weken geleden met 0-4 bij Eendracht Aalst. Afgelopen zaterdag werd een 0-3-zege bij KV Mechelen behaald. Vrijdag komt Sporting Charleroi op bezoek, wat voor de blauwhemden een derde zege op rij moet opleveren. AA Gent staat op een gedeelde vijfde plaats in de rangschikking.

Johan Polet

“We scoorden tegen KV Mechelen op de juiste momenten”, vindt coach Jorn Van Ginderdeuren. “Amber Maximus trapte ons na vijf minuten in de eerste helft al op voorsprong. Zij verdubbelde kort na de herneming met haar tweede treffer van de avond onze bonus. Wij hebben die wedstrijd nadien heel volwassen uitgespeeld. Halfweg in de tweede helft legde de ingevallen Gaëlle Nierynck de eindstand vast. Een verdiende zege na een collectief solide prestatie.”

“Het kwaliteitsverschil tussen de top en de staart van de rangschikking is opmerkelijk groot”, bemerkt de oefenmeester. “Wij wonnen op uitzondering van het 2-2-gelijkspel in de thuismatch tegen WS Woluwe alle duels tegen ploegen die onder ons gerangschikt staan. We mikken op een plaats in de top zes en het daaraan verbonden ticket voor de play-offs. Standard en Club Brugge hebben hiervoor iets meer troeven in huis. Ik vermoed dat het een duel tussen Zulte Waregem en AA Gent zal worden. De druk bij de fusieploeg is veel groter, want zij kunnen met minder dan een plaats in de top zes niet tevreden zijn. Wij hebben geen stress, bij ons mag alles maar moet er niets.”

Kapers op de kust

“Wij bouwen aan een nieuwe ploeg met veel jonge speelsters”, gaat Van Ginderdeuren verder. “Het is begrijpelijk dat we kracht en ervaring missen, maar we hebben al grote stappen vooruit gezet. We hebben nu twee krachtsessies in plaats van één per week. We maakten ook op alle andere vlakken veel progressie, wat veelbelovend is voor de komende maanden. Er is hier veel potentieel aanwezig. Het wordt een uitdaging om de vele talenten bij ons te houden, want er zullen opnieuw voor hen heel wat kapers op de kust zijn. We kunnen op eigen veld tegen de Carolo’s met minder dan een overwinning niet tevreden zijn. Wij wonnen de heenwedstrijd met 2-4, met als minpuntje die twee tegengoals. Ik hoop op een goede prestatie en een clean sheet. Drie zeges op een rij zouden ons een mentale boost geven voor de derby van volgende zaterdag bij Club YLA.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten