Voetbal  2de provinciale C JV Kruibeke

Michiel Joris en JV Kruibeke spelen goede heenronde: “Draaien goed mee met onze jonge ploeg”

Coach Michiel Joris is tevreden: “Ik hoop dat we dit seizoen eens een rustig seizoen kunnen draaien en dat we ons nooit zorgen moeten maken.” ©  Erik Westerlinck

Kruibeke -

Jong-Vlaanderen Kruibeke en KV Sint-Gillis-Dendermonde deelden zaterdag de punten in een doelpuntenloos gelijkspel. Beide ploegen staan hiermee broederlijk naast elkaar op de zesde stek in het algemene klassement.

Dirk Van Bruysel

“Voor de wedstrijd had ik ongetwijfeld getekend voor dit gelijkspel, want Sint-Gillis-Dendermonde is al enkele seizoenen een steengoede ploeg die steevast meedingt voor een eindrondeticket. Het gelijkspel was gezien het spelbeeld een terechte uitslag”, meent coach Michiel Joris. “Wanneer we de wedstrijd even analyseren, dan stel ik vast dat beide ploegen erg weinig hebben weggegeven. Wij hadden misschien nog de beste mogelijkheden in elkaar geknutseld, want de bezoekers konden doelman Laurens Verelst alleen maar bedreigen met afstandsschoten en op stilstaande fases. Die stilstaande fasen waren blijkbaar het handelsmerk van Sint-Gillis-Dendermonde. Ook wij hebben hun doelman nooit echt in verlegenheid kunnen brengen. Kevin De Dyn had een rustige namiddag en dus moeten we toegeven dat de 0-0-eindstand een perfecte weergave was.”

Vruchten plukken

“Laten we niet zeuren en tevreden zijn met wat we dit seizoen al getoond hebben”, aldus Joris. “Met nog drie matchen te gaan hebben we nu al negen punten meer dan vorig seizoen na de heenronde. Kunnen we in de drie resterende matchen, tegen SK Kemzeke, FCH Sinaai en KSK Kallo, nog wat punten sprokkelen, dan kunnen we de heenronde in de linkerkolom afsluiten. Voor JV Kruibeke zou dat alleszins mooi zijn. Vergeet niet dat we twee seizoenen geleden iedereen zagen vertrekken en we van nul moesten herbeginnen. In dat seizoen moesten we, met deze jonge gasten, in eerste provinciale aan de slag. We hebben de ploeg echter kunnen samenhouden en nu plukken we onze vruchten. Nu draaien we goed mee met onze toch nog altijd vrij jonge ploeg. Het gros van het team is niet eens 23 jaar. Drie spelers uit de A-kern zijn prille dertigers. Zij zorgen voor de ervaring. Er is wel nog veel werk aan de winkel. Ik hoop dat we dit seizoen eens een rustig seizoen kunnen draaien en dat we ons nooit zorgen moeten maken. Misschien lukt het om komend weekend tegen Kemzeke al enkele punten bij te schrijven. Het wordt ongetwijfeld een moeilijke verplaatsing. Op dat grote en goede veld moeten we volop voor de winst gaan en zeker niet aan een gelijkspel denken.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten