Voetbal 3de Afdeling VV A VW Hamme

Maarten Goossens wil graag een nieuwe reeks neerzetten met VW Hamme: “Onszelf een mooie Kerstmis bezorgen”

Over Jong Lede, de tegenstander van volgend weekend, hoorde Maarten Goossens al goede dingen: “Ik weet dat het een heel stevige ploeg is die ook veel voetballend vermogen heeft. ” © Geert De Rycke

Hamme -

Na een matige seizoenstart konden de Wuitens de voorbije weken met een negen op negen hun plaats in de top vijf heroveren. Maar vorige week ging het in Overijse toch weer mis. Zondag wil blauwzwart in Lede de draad weer oppikken.

Ivan Elegeert

“In Overijse leek er aan de rust nochtans geen vuiltje aan de lucht”, vertelt verdediger Maarten Goossens. “We speelden een heel volwassen eerste helft en hoewel Overijse meest balbezit had, gaven we achteraan eigenlijk niets weg. Na een mooie aanval konden we bovendien via Abou Mbow ook zelf scoren. Het zag er dus allemaal heel goed uit. Tijdens de rust hebben we onszelf nog eens extra opgepept om zeker alert te blijven en er nog eens 45 minuten onze kop voor te leggen.” Maar die goede wil bleek dus niet voldoende. Overijse zette de zaken naar zijn hand.

Overleg met de dokter

“Het was in die tweede helft toch wel sterk. Voor de rust zag je al dat het een ploeg is met veel kwaliteiten, maar pas na de koffie kwam het er echt uit. Toch hadden de thuisspelers de hulp van de ref nodig. Want de gelijkmaker kwam er pas nadat Overijse onterecht een hoekschop had gekregen. We waren daarvan nog niet bekomen of de bordjes stonden al 2-1 en toen het dan even later 3-1 werd wisten we eigenlijk wel dat de wedstrijd gespeeld was. Voor mij is Overijse zeker de beste ploeg waartegen we al hebben gespeeld.”

Door het verlies en de winst van ploegen als Stekene, Anzegem, Voorde en Overijse zijn de Wuitens weer wat weggezakt. “Uit de top van de rangschikking verloor enkel Lede. En laat dat nu net de tegenstander zijn waartegen wij zondag moeten spelen. De voorbije weken hebben we geen goede herinneringen aan wedstrijden tegen ploegen die de week voordien verloren. Op de één of andere manier zijn die teams dan meer dan dubbel gemotiveerd om tegen ons revanche te pakken.”

Toch beseft Goossens dat hij met zijn team voor de drie punten moet gaan. Na de trip naar Lede wacht nog een thuiswedstrijd tegen Aalter en een verplaatsing naar Rumbeke om het jaar af te sluiten. “We moeten nu al denken aan ons kerstgeschenk. Een nieuwe reeks zou het mooiste cadeau zijn dat we onszelf kunnen gunnen. Lede is voor mij echter een onbekende ploeg. Ik speelde met Frank Taptchou wel nog samen bij de jeugd van Lokeren. Maar de andere spelers ken ik niet. Ik hoorde wel dat het een heel stevige ploeg is die ook veel voetballend vermogen heeft. Met Van Poelvoorde en Van Peteghem beschikt Lede ook over spelers die het doel goed weten staan. En bovendien blijkt hun terrein ook niet in ons voordeel te zijn.”

Zelf is Goossens er in elk geval klaar voor nadat hij twee weken terug de topper tegen Voorde-Appelterre links moest laten liggen. “Door corona heb ik de voorbije twee seizoen weinig gespeeld en vorig jaar stond ik bij Berchem in de terugronde ook amper nog in de basis. Nu krijg ik bij Hamme wel voluit mijn kans. De intensiteit aan wedstrijden en trainingen ligt hoog en dat begon te resulteren in enkele kwaaltjes. Daarom nam ik in overleg met de dokter een weekje rust. Nu is alles weer oké. Ik doe wel nog enkele spierversterkende oefeningen, maar verder loopt alles prima”, besluit Goossens die aan zijn eerste seizoen bij de Wuitens toe is en, op uitzondering van de wedstrijd tegen Voorde, nog geen minuut miste.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten