Basketbal  2de Landelijke  Basics Melsele B-ION Waregem 48-97

Tweede trainerswissel al op til bij Basics Melsele B, na Frank De Brucker gooit nu ook Nico D’Hooge de handdoek

Bjorn Van Sande pendelt tussen A- en B-ploeg en had het ontslag van Nico D’Hooge niet zijn aankomen: “Voor mij is het een volslagen verrassing dat Nico het zo snel voor bekeken hield.” ©  Geert De Rycke

Melsele -

Na de 48-97-pandoering tegen Waregem gooide Nico D’Hooge de handdoek in de ring. Na het eerdere vertrek van Frank De Brucker, moet het Melseelse bestuur op zoek naar een nieuwe coach om de rode lantaarn na een desastreuze seizoenstart met een nul op acht uit het slop te helpen.

Wim Redant

Bjorn Van Sande (23) pendelt tussen tweede klasse en tweede landelijke, waardoor hij niet alle wedstrijden en trainingen met Basics Melsele B mee maakt, maar de guard uit Ranst toont zich wel verbaasd over de snelle aftocht van Nico D’Hooge die het na drie wedstrijden alweer voor bekeken hield bij Basics Melsele B. “Met Frank De Brucker liep de samenwerking spaak. De chemie tussen de spelersgroep en de coach was weg. Ik denk niet dat Frank er nog in geloofde en ergens was het toen logisch dat de club de knoop doorhakte en de samenwerking stopte. Met Nico D’Hooghe werd een interne oplossing gevonden. Nico speelde jarenlang bij Melsele en groeide door naar de jeugdwerking. Met hem aan het trainersroer konden we evenmin winnen, maar we zetten wel al stappen voorwaarts. Voor mij is het dan ook een volslagen verrassing dat Nico het zo snel voor bekeken hield, al werkte ik onder hem slechts één wedstrijd en drie trainingen afwerkte omdat ik vaak opgevorderd werd door de A-ploeg.”

Remonte maken

Bjorn Van Sande verwachtte wel een moeilijk seizoen, maar hoopt toch nog op de kentering. “In de play-downs kunnen we straks nog een remonte maken. Hopelijk vindt de club intern of extern snel een oplossing voor het trainersprobleem. We verloren tijdens het tussenseizoen enkele belangrijke spelers. Nelson Lefelon vertrok naar Sint-Niklase Condors en Dennis Berisha trok naar Nieuw-Brabo. Mustapha Mandani trok dan weer naar Panters Baasrode. De jonge garde dient het vertrek van die spelers op te vangen wat vooralsnog niet van een leien dakje liep.”

Bjorn Van Sande verdient ook zijn strepen bij de A-ploeg, maar wil de B-ploeg niet in de steek laten. “Ik mag zeker niet mopperen over de speelminuten bij Melsele A, maar Melsele B heeft me ook nodig. Ik laat de keuze over aan de coach of ik opgeroepen word voor de A-ploeg die het in de Beker van Vlaanderen opneemt tegen Leuven Bears B. Melsele bekert in het kader van de Beker van Oost-Vlaanderen tegen een derdeprovincialer, wat de ideale match lijkt om het vertrouwen wat op te krikken.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten