Op cadeautjesjacht: tien plekjes in Gent om leuke cadeaus te vinden

©  fvv/ Belga/ dvh

Gent -

De feestdagen komen dichterbij, en dat betekent voor velen ook dat het tijd is om op cadeautjesjacht te gaan. Onze redactie selecteerde alvast tien leuke adresjes om geschenken te kopen voor onder de kerstboom.

Lotte Ruysschaert

Kerstmarkt in oud veilinghuis

Johanna Adriaens en Sara Houthuys hebben het oude veilinghuis Maison Jules in de Dampoortstraat omgetoverd tot een gezellige kerstmarkt. Allerlei lokale ondernemers hebben er een kraampje met hun creatieve en duurzame producten. Zo kan je er kaartjes kopen van Bisou Ninou, maar ook sjaals en meer van Scarves and stuff. Elke vrijdag, zaterdag en zondag open tot en met 24 december.

www.uco.gent

Het oude veilinghuis Maison Jules is omgetoverd tot een heuse kerstmarkt. ©  mdd

Abonnement voor KAA Gent

Momenteel gaan de Rode Duivels in Qatar met alle aandacht lopen, maar onder de kerstboom kan je iemand verrassen met een halfseizoensabonnement voor KAA Gent. De Buffalo’s gaan door in de beker en in de UEFA Conference League zijn ze nog in de running. Het halfseizoensabonnement geeft toegang tot de resterende twaalf thuiswedstrijden en de daaropvolgende Play Offs.

www.kaagent.be

©  BELGA

Mus in een Plas

In de geschenkenwinkel Mus in een Plas in de Serpentstraat staat het vol met hebbedingetjes om te schenken. Zaakvoerster Katrien Hesters is gepassioneerd door papierwaren, poëzie en typografie en dat vertaalt zich in haar winkel. Zo verkoopt ze allerlei spullen met opschriften en ontwerpt ze ook eigen producten zoals wenskaarten, muurteksten en juwelen.

www.musineenplas.be

Katrien Hester ontwerpt sommige spullen in haar winkel zelf. ©  fvv

Gregor Samsa

Voor Engelstalige boeken moet je bij Gregor Samsa in Oudburg zijn. Londenaar Harry Glockler richtte er zijn eigen boekenwinkel op en hij geeft je graag uitleg over de boeken die hij verkoopt. Ongeveer zeventig procent van de boeken is tweedehands.

Gregor Samsa

Harry Glockler heeft alle boeken in zijn winkel persoonlijk geselecteerd. ©  fvv

Fabric Fabrik

Katrijn Respeel opent net voor de feestdagen haar showroom met zelfgemaakte tapijten in een oude apotheek in de Dampoortstraat. De (wand)tapijten tuft ze thuis op haar zolder en kan je bekijken op afspraak. In haar creaties gebruikt ze veel kleur en je kan ook een giftvoucher kopen, die ingepakt wordt in een mooi doosje met een stukje tapijt erbij.

www.fabric-fabrik.com

Als je een giftvoucher koopt bij Fabric Fabrik, krijg je er zo een klein tapijtje bij. ©  Fabric Fabrik

Fox & Co in de Zonnestraat

Voor gezelschapsspellen of een cadeautje voor de kleinsten kan jij bij speelgoedwinkel Fox & Co in de Zonnestraat terecht. Ze verkopen er speelgoed dat zo veel mogelijk is gemaakt met gerecycleerde materialen. In hun assortiment zit ook veel houten speelgoed, dat volgens hen heel lang meegaat.

www.foxandco.be

In Fox & Co focussen ze op duurzaam speelgoed. ©  fvv

Rozette

Een roze kerstcadeau vind je gegarandeerd bij Rozette in de Onderstraat. Céline Clarebout verkoopt er enkel roze interieurspullen, van bloemen tot kaarsen en een bijzettafel. Haar winkel sluit vanaf 2023 de deuren, maar je kan er dus nog snel heen om iemand te plezieren met een roze asseccoire.

www.rozette.be

Bij Rozette is alles wat te koop is roze. ©  Rozette

Geschenkenwinkel van Tine De Groote

Ben je op zoek naar een cadeau dat gepimpt is door een Gentse illustrator? Dan is de winkel van Tine De Groote in de Donkersteeg waar je naartoe moet. Daar verkoopt de illustrator een breed gamma aan producten waarop ze haar eigen illustraties heeft verwerkt. Denk maar aan kaartjes, kopjes, zadelhoesjes en zelfs plaktattoos.

www.tinedegroote.be

Tine De Groote met een aantal van haar creaties. ©  David Van Hecke

Avo&Cado

Als je op zoek bent naar een geschenk voor een liefhebber van avocado’s, biedt de pop-up Avo&Cado in het shoppingcentrum aan de Zuid misschien een oplossing. Het kledingmerk maakt unisex kledij en accessoires, allemaal met een avocado op. Zo willen ze aantonen dat het niet nodig is om alles serieus te nemen.

www.avoandcadoclothing.com

In het shoppingcentrum Zuid vind je een pop-up van Avo&Cado. ©  fvv

Gentse Winterfeesten

Tot slot vallen er op de Gentse Winterfeesten uiteraard ook cadeautjes te rapen. Van 8 tot en met 31 december wordt het centrum van de stad opnieuw ondergedompeld in kerstsfeer. Met meer dan 150 kerstchalets is er voor iedereen wel iets te vinden.

www.gentsewinterfeesten.be

De opbouw van de Winterfeesten is intussen gestart. ©  fvv

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten