Voetbal 3de afdeling VV B AC Betekom - Sporting Kampenhout (zaterdag 20.00u)

Betekomse verdediger Lennert De Keukeleere opende tien jaar geleden bij Kampenhout de poort naar het nationale voetbal: “We moeten absoluut winnen, mooi voetbal hoeft nu niet”

Lennert De Keukeleere. “Ik was 19 en Kampenhout speelde toen in vierde klasse. Voor het eerst in een A-ploeg in nationale, het was een sprookje.” ©  Guy Meurs

De fans van Betekom hunkeren naar een tweede thuisoverwinning. Het leek zo mooi toen de rood-blauwen op 1 oktober titelfavoriet Geel een 5-2 aansmeerden. Maar AC kon zich niet doorzetten en moest vrede nemen met zes draws. “Tegen Kampenhout moeten we absoluut winnen”, zegt Lennert De Keukeleere, wiens nationale carrière uitgerekend tien jaar geleden begon bij de tegenstander van zaterdagavond.

René Beelen

“Ik had toen ik naar Kampenhout werd getransfereerd de jeugd en de beloften van OHL achter de rug”, blikt centrale verdediger Lennert De Keukeleere (30) terug. “Ik was toen 19 en Kampenhout speelde toen in vierde klasse. Voor het eerst in een A-ploeg in nationale, het was een sprookje. Het werd echter geen succesjaar, want onder trainer Xavier Alliet en wat later onder Billy Ozcan slaagden we er niet in om de degradatie af te wenden. Sportief was het dus geen voltreffer. Maar niettemin heb ik een goede herinnering aan die periode omdat ik het vertrouwen kreeg van de trainers. Het was tevens de opstap naar meer. Bij Olympia Wijgmaal bleef ik in derde klasse en tweede amateur negen jaar aan boord. Een nieuwe uitdaging na die lange periode was nodig en die vind ik nu bij Betekom.”

“Ver onder de verwachtingen”

“Het is te lang geleden om met Kampenhout nog een binding te hebben, maar het was mooi omdat ik bij die club de poort naar het nationale voetbal succesvol openbrak. De passage Kampenhout is tien jaar achter de rug en ondertussen is daar uiteraard veel veranderd. Allicht ken ik nog enkele mensen van het bestuur, maar geen spelers meer.”

“Ik voetbalde in de jeugd van Haacht waar ik op een hogere positie speelde. Wegens mijn grote gestalte en mindere technische bagage werd ik al snel in de verdediging gedropt en ondertussen ben ik op die positie vastgeroest. Ook hier in mijn eerste seizoen bij Betekom ben ik kandidaat-verdediger. Voor de positie van centrale verdediger kiest de trainer straks tussen Younes El Hadj, Piotr Krauze en mij. Nu Younes en Piotr terugkeren uit blessure zijn we alle drie fit.”

“De confrontatie met Kampenhout moeten we absoluut winnen. Een zege is trouwens niet alleen zaterdagavond vereist, maar ook de wedstrijd daarna tegen Nijlen. Tegen ploegen die in onze buurt gerangschikt staan kunnen we met minder niet tevreden zijn. Met een zes op zes zouden we wat rustiger kunnen ademen om in de winterstop in te gaan. Als dat niet lukt, dan wacht ons waarschijnlijk nog een zware terugronde.”

“We staan ver onder de verwachtingen als ik de kwaliteit van deze groep evalueer. Merkwaardig is dat we na al die matchen nog nooit de nul konden houden. Het probleem is niet alleen de verdediging die foutjes maakt, maar het geheel. We zoeken constant naar oplossingen om die fouten uit ons spel te bannen. De nul houden is echter de basis. Lukt ons dat dan zijn we haast zeker dat we winnen, want in iedere wedstrijd scoorden we al. Mooi voetbal hoeft nu niet, punten pakken is de eerste vereiste.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten