Zes jaar na het verdwijnen van de Televisie Sterren: Kastaars! worden nieuwe Vlaamse mediaprijzen

De Kastaars!, zo heten de nieuwe prijzen die op 28 januari 2023 voor het eerst worden uitgereikt aan Vlaams mediatalent. De presentatie van de galashow is in handen van Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en Gert Verhulst.

bpr

Er was ooit het Gala van het Gouden Oog, tijdens de hoogdagen van glitter en glamour. En toen de Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren, de opvolger die het uitzong tot 2017. Daarna ging de rode loper op stal en viel het doek over de tv-prijzen. Tot nu: VRT, SBS, DPG Media en Streamz lanceren met een staaltje pax media een nieuw event om lokaal talent in de schijnwerpers te zetten: de Kastaars!.

Volgens de initiatiefnemers “huldigen de prijzen alles wat je het afgelopen jaar moet hebben gezien of gehoord in onze media”. “Zowel tv-programma’s en -gezichten, radiopresentatoren en -formats, als onlineproducties maken kans op een Kastaar. Het publiek kan in verschillende categorieën stemmen en voorts bepaalt een negenkoppige jury, onder leiding van voorzitter Luc Appermont, drie andere winnaars”, klinkt het. De genomineerden daarvoor worden op 9 januari bekendgemaakt en vanaf dan kan ook worden gestemd.

Deugniet

Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en Gert Verhulst zullen de eigenlijke show, die plaatsvindt op 28 januari in het Pop-up theater in Puurs, in goede banen leiden. “Een kastaar, dat is een deugniet, een kanjer. En kanjers, die hebben we in overvloed. Daarom eren deze prijzen al het goede van het voorbije jaar, uit de volledige Vlaamse mediasector”, laten ze weten.

De uitreiking zal live te zien zijn op onder meer Eén, Play4 en VTM en op de radio kan iedereen volgen op Nostalgie, Qmusic, Radio2 en MNM. De Kastaars! moeten overigens méér worden dan een eenmalige steekvlam: ook in 2024 en 2025 staan ze al gepland.

Aangeboden door onze partners

Lees ook