‘Wednesday’ breekt al record op Netflix

Het is nog maar een week geleden dat de nieuwe Amerikaanse fictiereeks Wednesday werd gelost op Netflix. Maar de voorbije 7 dagen werd de serie al ontzettend goed bekeken.

Tom Vets

Alle abonnees samen keken ruim 341 miljoen uur in één week tijd. Dat is een record voor een Engelstalige serie op de streamingdienst. Daarmee doet Wednesday net iets beter dan het vierde seizoen van Stranger Things. Dat pakte eerder dit jaar nog hetzelfde record met toen in totaal 335 miljoen kijkuren in een week. Als je ook anderstalige series meerekent moet Wednesday de duimen leggen voor de Zuid-Koreaanse serie Squid Game. Toen die serie destijds in première ging, tikte de teller aan tot 571 miljoen uur.

Wednesday gaat over een tiener met paranormale gaven die tegelijkertijd haar stad probeert te behoeden voor een seriemoordenaar. Een extra verhaallijn is dat ze zich ook bezighoudt met een mysterieuze moordzaak waarbij haar ouders jaren geleden betrokken waren. Meest bekende naam in de reeks is Catherine Zeta-Jones als Morticia Addams. Ook Jenny Ortega en Christina Ricci doe mee.

Aangeboden door onze partners