Voetbal 3de afdeling VV A SC Wielsbeke

Olivier De Bosscher speelt met SC Wielsbeke een ‘thuismatch’ in Anzegem: “Winnen in mijn achtertuin tegen mijn ex-ploeg zou echt super zijn”

Olivier De Bosscher hoopt dat het vertrouwen helemaal terug is na de zege tegen Jong Lede. © Bart Vandenbroucke

WIELSBEKE -

Na drie nederlagen op rij keerde SC Wielsbeke het tij met een overtuigende 3-0-zege tegen nummer drie Jong Lede. Dat moet vertrouwen geven voor de korte trip naar Anzegem, de ex-ploeg van Olivier De Bosscher.

Ivan Demeulemeester

“Die nederlagen waren het gevolg van een samenloop van omstandigheden. Er ontbraken een aantal spelers door blessures en schorsingen, en het zat vooral allemaal tegen”, oordeelt Olivier De Bosscher. “In elke match brachten wij nochtans goed voetbal en kregen we voldoende kansen, maar het geluk bij de afwerking ontbrak. De partij op Elene-Grotenberge was daar een duidelijke illustratie van. Wat wij daar ook probeerden, de bal wilde er gewoon niet in. Met Jong Lede kregen wij vorig weekend een stevige tegenstander voorgeschoteld, maar wij speelden een sterke partij en wonnen uiteindelijk verdiend. Die zege zal het vertrouwen zeker opkrikken. Het was een goeie generale repetitie voor de match op Anzegem.”

Olivier De Bosscher speelt daar een soort ‘thuismatch’. “Ik voetbalde er niet alleen drie seizoenen, het veld ligt aan mijn achterdeur”, vervolgt De Bosscher. “Ik heb Anzegem al een paar keer zien spelen en hun ploeg is niet meer te vergelijken met het team van vorig seizoen, waarmee wij tegen de degradatie streden. Zij haalden verschillende spelers uit tweede afdeling en die betekenen toch een meerwaarde. Hun sterke reeks en hun voorlopige derde plaats bewijzen dat overduidelijk. Anzegem beschikt niet alleen over individuele talenten, er staat ook een goed uitgebalanceerde ploeg op het veld. Eén van hun sterke punten is dat ze via de flanken voor een ideale aanvoer zorgen naar hun spitsen, die de afgelopen weken erg doeltreffend waren.”

“Ook wij beschikken over heel wat troeven”, stelt De Bosscher. “Uiteraard ben ik tevreden dat ik mijn gele schorsing net achter de rug heb, net als spits Dejaegere trouwens. Ook Verschelde is opnieuw fit, zodat de kern stilaan voltallig wordt. Op D’Hondt en Depondt blijft het wel nog even wachten. Anzegem start als favoriet, maar onze trainer zal zijn plannetje klaar hebben. Ik verwacht alvast een goeie pot voetbal, waarin wij hopelijk een punt kunnen pakken. Een overwinning tegen mijn ex-ploeg zou echt super zijn.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten