Voetbal 3de provinciale B Sparta Kruiseke

Pedro Vermeulen staat voor loodzware opdracht met rode lantaarn Kruiseke: “Een kat in het nauw kan soms hoog springen”

Trainer Pedro Vermeulen (links) hoopt dat de terugkeer van Dietri Laflere voor een kentering kan zorgen. © Bart Vandenbroucke

Het gaat niet goed met Sparta Kruiseke, want groen-zwart staat in derde provinciale B laatste met slechts vier punten. Zondag komt Vleteren, dat voorlaatste staat met elf punten, op bezoek. Is dat nu al de match van de laatste kans?

Amaury Verdruye

Vorig seizoen was Sparta Kruiseke in hetzelfde bedje ziek. Coach Pedro Vermeulen kwam toen terug uit trainerspensioen en verzekerde het behoud. Hij hoopte om dit seizoen een rustige campagne te draaien, maar dat liep mis. Voor de verloren match van afgelopen weekend tegen Ichtegem (0-3) bood Vermeulen zijn ontslag aan. “Ik wou een schokeffect creëren”, zegt Vermeulen. “We verloren, maar speelden eigenlijk geen slechte match. Het was mijn bedoeling om de spelers wat onder druk te zetten en om een knalprestatie in te leiden, maar dat was helaas niet het geval. Na de match kwamen drie belangrijke spelers mij vragen om toch te blijven. Uiteraard wil ik de club helpen, maar we hebben dringend punten nodig. Daar gaat het uiteindelijk om.”

Blessures

Kruiseke kent al het hele seizoen pech en had op een gegeven moment liefst dertien geblesseerde spelers. “Dat kun je natuurlijk niet zomaar opvangen”, zucht Vermeulen. “We moeten elke week onze hele ploeg omgooien en dat komt de resultaten niet ten goede. We trekken nu volop de kaart van de jeugd. Dat is op zich zeer positief en die jongens doen het ook meer dan voortreffelijk, maar zij zijn het niveau nog niet meester en kunnen een ploeg in degradatienood nog niet dragen. Er is maar één medicijn: een overwinning. Een lichtpuntje is het feit dat Dietri Laflere terug is uit blessure. Hij is een heel belangrijke pion voor onze ploeg en hopelijk is hij snel volledig fit.”

Pedro Vermeulen kende zijn grootste successen bij Beselare, waarmee hij kampioen werd en meerdere seizoenen aan de top speelde. Een schril contrast met de huidige drager van de rode lantaarn. “Deze penibele situatie kruipt wel in de kleren en de hoofden. Het is voor iedereen zwaar. Voor de staf en voor de spelers, maar ook voor de supporters. Toch moet ik de spelers één iets meegeven: strijdvaardigheid. Je merkt geen gelatenheid, integendeel zelfs. Er wordt enorm scherp getraind, maar het is niet gemakkelijk als een groep elke week het beste van zichzelf geeft maar zich vergeet te belonen. Het is heel simpel: we hebben een overwinning nodig. Lukt dat, dan kan het tij snel keren.”

Pompen maar niet verzuipen

Voor velen is de match tegen Vleteren nu al die van de laatste kans, maar Vermeulen wil daar niet van weten. Van het feit dat de komende tegenstander afgelopen weekend met 1-5 won evenmin. “De resultaten van de tegenstanders interesseren me helemaal niet”, klinkt Vermeulen nog steeds heel zelfverzekerd. “We gaan er geen doekjes om winden en beseffen dat momenteel iedereen boven ons staat, maar een kat in het nauw kan soms hoog springen. We moeten met vertrouwen aan de aftrap komen en onze kansen optimaal afwerken. Het wordt pompen of verzuipen, maar aan dat laatste denken we toch niet. Hopelijk slaat de motor terug aan. Het zou fantastisch zijn moesten we de aansluiting kunnen behouden en voor de winterstop nog wat extra punten sprokkelen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten