‘Love Actually’-regisseur zou film vandaag anders maken: “Ik voel me ongemakkelijk en dom nu”

©  Collection Christophel

‘Love Actually’-regisseur Richard Curtis heeft tijdens een reünie op de Amerikaanse tv-zender ABC toegegeven dat hij zich “een beetje dom voelt” over enkele delen van zijn kerstfilm uit 2003. Zijn grootste probleem met de film vandaag: “Het gebrek aan diversiteit”.

lto

Regisseur Richard Curtis ©  ISOPIX

Curtis was met onder andere acteur Hugh Grant, actrice Emma Thomson, Laura Linney en Bill Nighy te zien in het programma ‘The Laughter & Secrets of Love Actually: 20 Years Later’, een special van een uur die uitgezonden werd op de Amerikaanse zender.

Tijdens die special kreeg hij de vraag of er elementen waren in de film die hem “deden huiveren”. Waarop Curtis aangaf dat er dingen zijn die hij zou veranderen maar dat hij vooral blij is dat de maatschappij aan het veranderen is. “Mijn film voelt op sommige momenten gedateerd aan. Het gebrek aan diversiteit maakt dat ik me ongemakkelijk en een beetje dom voel”, vertelde hij.

“Er is zoveel buitengewone liefde die elke minuut op zoveel manieren doorgaat, over heel de wereld, dat ik zou willen dat mijn film beter was. Ik zou dat ik een documentaire had gemaakt om het te observeren”.

Hij voegde daaraan toe dat films - wanneer ze goed worden gemaakt - kunnen dienen als een herinnering aan hoe mooi dingen kunnen zijn.

Aangeboden door onze partners

Lees ook