Scouts organiseren winterbar met sponsorloop om ‘lege brooddozen’ te vullen

©  IF

Mariakerke -

De scoutsgroep Ardu van Mariakerke steekt in december de handen uit de mouwen en organiseert opnieuw Winterbar en een sponsorloop. De opbrengst dient om lege brooddozen te vullen.

Simon Dekaezemaker

Vuurschalen, live muziek, warme en koude winterdranken en veel lekkers om te eten. De terreinen bij het Kollekasteel in Mariakerke worden na twee coronajaren opnieuw omgetoverd tot een sfeervolle en gezellig winterbar. Het initiatief komt van de plaatselijke scoutsgroep van Mariakerke: Ardu.

WinterBardu groeide de voorbije jaren tot een vaste waarde in de buurt. Het concept is simpel: gezellig genieten met een glaasje en een hapje bij enkele vuren. “De ideale gelegenheid om met buren, vrienden, collega’s en familie de kerstperiode ludiek in te duiken”, klinkt het.

Brooddoosnodig

Naast de winterbar organiseren de scouts een sponsorloop ten voordele van vzw Enchanté uit Gent. De lopers zullen zo veel mogelijk rondjes proberen te lopen en laten zich hiervoor sponsoren door vrienden of familie. De opbrengst gaat naar Brooddoosnodig, dat zich inzet tegen kinderarmoede.

“Na twee coronajaren willen we er een topeditie van maken met zo veel mogelijk buren, mensen van de scouts en anderen”, klinkt het. De opbrengst van de winterbar dient ook om de werking van de scouts te ondersturen en voor het onderhoud van de lokalen van de plaatselijke jeugdbeweging.

Meer informatie via de website www.ardu.be of via de facebookpagina

©  IF

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten