Vrouwenvoetbal Beker van België

Nicky Van Den Abeele en Zulte Waregem dromen luidop van bekerfinale: “In halve finale bewijzen dat we een echte cupploeg zijn”

Nicky Van Den Abeele en co. hadden in hun kwartfinale weinig moeite met eerstenationaler OHL B: 0-4. © Bart Vandenbroucke

Opdracht volbracht voor Zulte Waregem, dat zich met een overtuigende 0-4-overwinning tegen de beloften van OH Leuven heeft geplaatst voor de halve finales van de Beker van België. Met potentiële tegenstanders Club YLA, Standard en Genk wacht alvast een topaffiche in de volgende ronde.

Timmy Vanecke 

De Beker van België is na de kwalificatie voor de halve finales meer dan ooit een hoofddoel geworden voor Zulte Waregem, dat vlot de maat nam van eerstenationaler OHL B. “Een pluim voor onze tegenstander, die zich op geen enkel moment heeft ingegraven en altijd bleef meevoetballen”, aldus Nicky Van Den Abeele. “Voor ons was het zaak om zo snel mogelijk de score te openen en daar zorgde Lisa Lefere voor. Aan de rust stond het na een owngoal 0-2, maar de score kon gerust hoger zijn opgelopen. In de tweede helft haalden we onze voet van het gaspedaal, maar we boekten uiteindelijk nog een overtuigende en verdiende 0-4-overwinning na goals van opnieuw Lisa Lefere en Laura Vervacke.”

Met de uitschakeling van toppers Anderlecht en OH Leuven krijgen we dit seizoen in elk geval een verrassende bekerwinnaar. Voor Zulte Waregem is de halve finale al een historisch moment in de nog prille clubgeschiedenis. Nicky Van Den Abeele droomt luidop van meer. “We zijn niet de ploeg die kan meedoen in de titelstrijd, maar in één wedstrijd kunnen we het wel elke tegenstander lastig maken”, aldus de middenveldster. “In de halve finale willen we absoluut bewijzen dat we een echte cupploeg zijn en wie weet wat er dan mogelijk is. Onze ambitie was de kwartfinale, we mogen dus al stellen dat onze bekercampagne meer dan geslaagd is. We krijgen nu de kans om de kers op de taart te zetten.”

Ook Club YLA liet zich niet verrassen en zit in de halve finales. Blauw-zwart haalde het met 1-3 bij Kontich, leider in eerste nationale.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten