Voetbal  2de afdeling VV B FC Lebbeke

Thibault De Vlieger na zeven wedstrijden terug tussen de lijnen bij FC Lebbeke: “Ontsteking van de patellapees speelde weer op”

Met de examens voor de boeg breekt voor Thibault De Vlieger een drukke periode aan: “Ik studeer graag en beschouw voetbal als de ideale ontspanning.” ©  Geert Tresignie

Lebbeke -

De Lebbeekse box-to-box-middenvelder Thibault De Vlieger (22) kon leven met de puntendeling tegen RC Mechelen. Zaterdag wacht de student Master Banking en Finance een nieuwe uitdaging met de trip naar Lyra-Lier.

Wim Redant

Promovendus FC Lebbeke staat in de gevarenzone in het klassement, waardoor elk punt welkom is, maar De Vlieger beseft dat ook een trip naar middenmoter Lyra-Lierse link wordt. De Pallieters startten het seizoen met titelambitie, maar tellen slechts vijf punten meer dan Lebbeke. “In onze situatie zijn alle wedstrijden moeilijk”, zegt de middenvelder. “Iets plukken op Lyra-Lierse wordt de uitdaging. Ik weet dat die club steile ambities koestert. Als we met veel intensiteit uitpakken, dan kunnen we elke week punten oogsten. Op basis van het spelverloop boekten we een billijk gelijkspel. Indien je een kwartier voor tijd op voorsprong klimt, hoop je uiteraard wel op de volle buit en dan smaakt de gelijkmaker zuur. We zetten een stevig blok neer en er was ook wilskracht en intensiteit, maar de afwerking liet te wensen over. Als nieuwkomer blijft het bikkelen. Je moet nu haast de perfecte match spelen indien je de driepunter wil bemachtigen. Vorig seizoen kon je nog een steek laten vallen en toch nog winnen. Nu zijn details vaak bepalend. We zijn wel aan het groeien en worden als ploeg steeds meer volwassen.”

Coach Tom De Cock prijst zich gelukkig dat met Thibault De Vlieger zijn box-to-box-middenvelder terug tussen de lijnen staat. “Ik heb zeven wedstrijden niet gespeeld. Op het einde van het seizoen sukkelde ik al wat met een ontsteking van de patellapees van de knie en plots speelde die blessure opnieuw op. Ik trek nu nog steeds naar de kinesist, waar ik vooral moet fietsen en stretchen. Het is de bedoeling om de andere spieren te versterken zodat de patellapees minder belast wordt. Voor mezelf breekt met de examens nu wel een drukke periode aan. Ik heb een Master Corporate Finance op zak en wil daar nu nog een diploma aan toevoegen via een specialisatiejaar. Ik studeer graag en beschouw voetbal als de ideale ontspanning. Ik doorliep de jeugdrangen van SK Lebbeke en stapte samen met die club in de fusie met Rapide Lebbeke.”

Drie ploegen voorblijven

De ambitie reikt niet verder dan het behoud tijdens het debuutjaar in tweede afdeling. “Twee ploegen degraderen en eentje speelt de eindronde voor het behoud. Het komt er dus op aan om drie ploegen achter ons te houden. Vorig seizoen liep het anders met een knalseizoen waarin enkel een superieur SV Oostkamp ons van de titel hield, maar we de kers op de taart toverden in de promotiematch op Tempo Overijse. Ik herinner me nog de geladen sfeer van een echte titelmatch, eentje om de koesteren. Ook tegen RC Mechelen voelde je die elektriciteit die gevoed werd door de grote Mechelse aanhang”, besluit De Vlieger.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten