Voetbal 3de Provinciale E KFC Eksaarde - KSK Klinge

Vader Jean-Marie Van Gysel versus zoon Gianni in KFC Eksaarde - KSK Klinge: “Was al enkele keren het zwarte beest van mijn vader”

Vader Jean-Marie Van Gysel is coach bij KFC Eksaarde en zoon Gianni verdedigt de kleuren van KSK Klinge: “We zullen geen geschenken uitdelen.” ©  Erik Westerlinck

De Klinge -

Met KFC Eksaarde - KSK Klinge staat niet enkel een degradatieduel op de rol, maar ook een strijd tussen de Eksaardse coach Jean-Marie Van Gysel en zijn zoon Gianni, die Klinge met doelpunten aan de zege wil helpen.

Wim Redant

Jean-Marie Van Gysel loodste Eksaarde met drie opeenvolgende zeges naar de veilige twaalfde plaats, maar is op zijn hoede. “Ik ben een Klingenaar en ken de tegenstrever goed. Mijn zoon Gianni bakte me in het verleden al enkele keren een poets door te scoren en zal me ook deze keer wel een peer willen stoven”, waarschuwt de coach. Gianni schatert het uit bij de woorden van zijn vader, maar ontkent ze niet. “In het verleden was ik wel eens vaker betrokken bij tegengoals toen mijn vader coach was bij Belsele. Ik profileerde me dus enkele keren als het zwarte beest en wil dat best nog eens overdoen. Het is wel zo dat ik acht weken lang noodgedwongen aan de kant stond. Inmiddels vierde ik wel al mijn rentree bij de beloften. Ik stoom me dus klaar voor een belangrijke wedstrijd. We zullen geen geschenken uitdelen. Ondertussen zakten we weg naar de voorlaatste plaats, maar kunnen ons mits een zege opnieuw in het spoor wurmen van Eksaarde. Ik wil graag mijn steentje bijdragen. Bij Sint-Gillis-Waas werd ik in de vuurlinie gedropt, maar bij Klinge word ik eerder op het middenveld uitgespeeld.”

Sleutelmatch

Gianni maakt zich op voor een onvervalste zespuntenmatch. “Behalve Rangers Opdorp en KFC Moerbeke ontmoette ik nog geen enkele tegenstrever die kwalitatief sterker was. Toch leert een blik op het klassement dat we voor een sleutelmatch staan. Ik leerde dat details en pech vaak bepalend zijn in onze reeks, die overigens sterker oogt dan vorig jaar. Opdorp kon me wel overtuigen en Moerbeke toonde zich vorige week een technisch bedreven ploeg. Eigenlijk kwamen we vooral in de problemen door blessureleed.”

Gianni Van Gysel (29) verdedigt al tien jaar lang de kleuren van Klinge en gaat voorop in de strijd. “Op mijn achttiende trok ik van de jeugd van AA Gent naar Sint-Gillis-Waas, waar ik als basisspeler de titel vierde in eerste provinciale. Toen keerde ik terug naar Klinge, mijn moederclub met de meeste supporters van de hele reeks. De fans morren wel eens wanneer de resultaten uitblijven, maar ze blijven wel achter de ploeg staan. Met Owen Kegels en Niel Van Dyck missen we wel twee geelgeschorsten. De vorige confrontatie op Eksaarde wonnen we met 2-3, maar mijn vader stond toen nog niet aan het roer.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten