Futsal  Beker van België  RSC Anderlecht - Besiktas Gent

19-jarige derde doelman Reggy Bex steelt met de ogen: “Het is mijn droom om op een dag de nummer één te zijn bij Anderlecht en van België”

Reggy Bex: ”Ik stak al veel op van Roncaglio, een wereldkeeper van formaat.  ©  Tom Palmaers

Roosdaal -

In de Roosdaalse zaal Belleheide wordt de bekerconfrontatie van vrijdag tegen tweedeklasser Besiktas Gent voorbereid, terwijl de euforie nog in de lucht hangt na de gerealiseerde stunt in de Champions League. Doelman Reggy Bex (19) geniet nog van de uitbundig gevierde Elite Round die RSC Anderlecht Futsal helemaal op de Europese zaalvoetbalkaart toverde.

Wim Redant

De Borgloonse doelman Reggy Bex wordt in Roosdaal gekoesterd als het aanstormende keeperstalent dat voorbestemd is om uit te groeien tot de nummer één bij Anderlecht en de nationale ploeg. Zo weet Bex zich verzekerd van een zitje op de bank, terwijl de Braziliaan Cristiano en de gewezen nationale doelman Meyers elkaar afwisselen als tweede doelman.

“Het is mijn droom om op een dag de nummer één te zijn bij Anderlecht en van België. In afwachting leer ik ontzettend veel bij”, vertelt Bex. “Toen Halle-Gooik bij Aarschot aanklopte voor een overgang, hoefde ik niet lang na te danken. Nergens in België zit je beter dan bij de landskampioen die intussen verder vaart onder de paarswitte vlag van RSC Anderlecht. Ik stak al veel op van Roncaglio, een wereldkeeper van formaat. Ook met keeperstrainer Edward Bzdak klikt het. Toen ik in Halle arriveerde, begreep ik geen jota Frans wat best problematisch was omdat de keeperstrainingen in het Frans verlopen. Intussen begrijp ik alles en praat ik ook al een mondje Frans.”

Enorme ontlading

Bex zat in Pula in de dug-out, terwijl de maats geschiedenis schreven.

“De late gelijkmaker tegen Barcelona betekende een onvervalste stunt. De monsterzege tegen het Roemeense Galati was dat nadien evenzeer en bleek achteraf ook broodnodig. De ontlading was enorm. We bouwden nadien een feestje in het hotel dat echt niet normaal was. Het dak ging er helemaal af. Ik sta pas aan het begin van mijn carrière, maar besef dat we dat misschien nooit meer mee maken.”

De komst van een tweedeklasser lijkt de kans voor coach Luca Cragnaz om te roteren.

“Het zou leuk zijn om eens te proeven, maar ik ken de plannen van de coach niet. Ik weet enkel dat ik vrijdag in Belleheide moet opdraven met de U21 waarmee we de U21 van Antwerpen treffen, eveneens in het kader van de Beker van België. In de competitie lieten we al wat steken vallen, maar stilaan raakten we met de U21 op dreef. Voor mezelf blijft het mentale aspect het grootste werkpunt. Een slechte training, een moeilijke wedstrijd of een stomme goal kunnen mijn humeur een week lang besmeuren. Ik moet leren de mentale knop sneller om te draaien.”

Aangeboden door onze partners