Basketbal Eerste Landelijke BBC Wille Hansbeke

Nathan De Meulemeester (BBC Hansbeke) speelt volgend jaar in de Top Division 1: “Gemotiveerd om sprong te wagen”

Nathan De Meulemeester (aan de bal) maakt het seizoen nog rond bij BBC Hansbeke en speelt dan volgend seizoen voor SKT Ieper: “Nooit gedacht dat ik in deze fase van mijn carrière nog in Top Division 1 zou terechtkomen.” ©  Marc Van Hecke

Hansbeke -

De eerste transfer in de nu al op gang getrokken mercato is er eentje die kan tellen. Topspeler bij BBC Wille Hansbeke Nathan De Meulemeester ruilt volgend seizoen eerste landelijke in voor een plaats in de kern van SKT Ieper uit Top Division 1. We polsten bij speler en club naar de impact van deze transfer.

Johan Gaudissabois

De 30-jarige De Meulemeester zorgt voor de eerste reactie. “Ik had nooit gedacht dat ik in deze fase van mijn carrière nog in Top Division 1 zou terechtkomen. Ik zal bij SKT Ieper in de kern zitten, het is dus niet dat ik verwacht om in de basis te staan, maar ik zal zeker niet enkel de bank opvullen. Ieper wil zo weinig mogelijk buitenlanders opstellen. Men zoekt naar Belgen om de dienst uit te maken en blijft mikken naar de top. Ik ben zeer gemotiveerd om de sprong te wagen. Met mijn dertig jaar meen ik nog een paar goede jaren in de tank te hebben. Het meest memorabele uit mijn carrière? Dat moet de titel zijn die ik met Oostkamp pakte op het terrein van Falco Gent”, aldus De Meulemeester.

We vroegen hem tenslotte ook nog of hij dan niet meer gelooft in het Hansbeekse project, waarbij men de poort naar Top Division 2 wil openbeuken? “Zeer zeker wel. Het is wel zo dat ik nooit gedacht had dat het zo lang zou duren om de promotie af te dwingen. Hansbeke heeft er de ploeg voor en ik verzekerde zowel de coach als de sportieve cel dat ik mij voor honderd procent blijf geven om Hansbeke de oppergaai te bezorgen. Iedereen zal een tandje moeten bijsteken, want ik besef maar al te goed dat we in deze sterke reeks momenteel evengoed voorlaatste hadden kunnen staan, dan de tweede plaats die we nu bekleden.”

Op zoek naar creativiteit

Vanuit het bestuur van Hansbeke is voorzitter Koen De Cock duidelijk. “Deze onverwachte transfer wijzigt onze ambitie op geen enkele wijze”, aldus De Cock. “Nathan zorgde hier voor de nodige creativiteit. Het is aan de sportieve cel om naar volgend seizoen toe vervanging te vinden. Tegen Gent-Oost Eagles waren er tweehonderd toeschouwers en we willen tegen Avanti Brugge de zaal weer vol laten lopen. Een bewijs dat basketbal hier nog altijd leeft.”

Tot slot geven wij nog een tweede vroegtijdige toptransfer uit Meetjesland mee. Gembas kondigt nu al de komst van Jorn Debrock aan, die Oostkamp inruilt voor Knesselare.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten