Voetbal  2de Provinciale B KSV Geraardsbergen

Geluk lacht Nick Van Acoleyen (KSV Geraardsbergen) toe: “Vorige week gescoord, maandag papa van Vince”

Nick Van Acoleyen (rechts) stond twee jaar geleden nog als doelman tussen de palen voor KSV Geraardsbergen: “Eerlijk gezegd trek ik morgen de handschoenen opnieuw aan wanneer ik de keuze zou krijgen.” ©  Gregory Van Gansen

Geraardsbergen -

Geboren Lebbekenaar Nick Van Acoleyen (30) kwam in een heuse rollercoaster terecht. Vorige week zette de Ophasseltse rechtsbuiten KSV Geraardsbergen tegen KWIK Eine op weg naar de zege met een doelpunt. Maandag proefde de gewezen doelman van het opperste geluk met de geboorte van zijn zoon Vince.

Wim Redant

Het voetbalverhaal van Nick Van Acoleyen blijft speciaal, want tot twee jaar geleden onderscheidde de arbeider in grondwerken zich nog als doelman tussen de Geraardsbergse palen. “Eerlijk gezegd trek ik morgen de handschoenen opnieuw aan wanneer ik de keuze zou krijgen. Twee jaar geleden voerde coach Kevin Franck met mij een goed gesprek, waarin hij me overtuigde dat KSV me meer nodig heeft als veldspeler. Met Mon Schockaert en Quinten Ghys beschikt KSV inmiddels over twee keepers. De kans dat ik de keeperswanten nog eens aan trek, werd dus klein. Enkel een rode kaart of een blessure van onze doelman na de opgebruikte wissels, kan me er nog toe nopen de wanten nog eens aan te trekken.”

Van Acoleyen prijkt met Geraardsbergen op de tweede plaats, op drie punten van leider Standaard Denderleeuw. “We doen mee voor de prijzen”, bevestigt Van Acoleyen. “Jammer dat we onverdiend verloren van Denderleeuw. We tikten Denderleeuw van het kastje naar de muur, maar puurden uit onze dominantie in de eerste helft slechts één treffer. Na rust werden twee defensieve fouten afgestraft en de Denderleeuwse doelman Aaron De Raes vertolkte een glansrol met een miraculeuze redding. Ook tegen Eine kwamen we op achterstand na een communicatiefout. Op voorzet van Klaas Dillens maakte ik net voor rust gelijk. We kwamen na rust scherp uit de kleedkamers en ontwikkelden ons eigen spel. Dan kunnen we elke tegenstrever pijn doen.”

Op wolkjes

Zondag komt Houtem op bezoek in de Molendreef. “Houtem geldt als een sterke ploeg, al blijft ze vooralsnog onder de verwachtingen. Zelf zweef ik alvast op wolkjes na de geboorte van mijn zoon Vince. Een geweldige ervaring, waar de mooiste goal niet kan aan tippen. De geboorte bezorgde me een boost die ik hopelijk kan vertalen naar het veld. We missen wel nog een kwartet spelers met Dylan Jouret, Milan Roskam, Kenley Van De Walle en Jelle Van Den Haute, maar de kern werd dit seizoen een stuk breder. Dat kan straks een grote troef worden in de titelstrijd.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten