GETEST. LIQ, de ijspraline voor grote mensen ★★★★★ 

Over ijs zijn wij bijzonder kieskeurig. Het mag niet te veel zijn, niet overdreven gesuikerd, liefst verser dan vers gemaakt, smeuïg en... zeker niet in de winter. Een ijstaart met Kerst? Neen, dankjewel. Deze nieuwe ijspraline van het West-Vlaamse bedrijf LIQ daarentegen? Yes please. IJs voor volwassenen, daar staat LIQ voor. Altijd afgewerkt met een scheutje alcohol. Voor deze nieuwe praline vonden de ontwikkelaars een partner in Baileys.

Renilde Bleys

Precies groot genoeg, perfecte romigheid en ho, ho, ho wat is die lekker! We verloochenen voor deze gelegenheid graag onze eigen principes dat het ‘niet te zoet’ en ‘verser dan vers’ moet zijn. Zachte textuur met een krokant jasje van Belgische chocolade en in het hart dat scheutje Baileys.

Bij de eerste hap proefden we niks van de likeur maar in de nasmaak komt hij helemaal naar boven. En die nasmaak blijft best lang hangen. Puur genot dat helemaal past in de ‘snacking’ trend, kleine hapjes die je een kort geluksmomentje bezorgen. Dat is wat het bedrijf beoogt. Missie geslaagd wat ons betreft.

LIQ

In het diepvriesvak van de supermarkt, doos in 100% recycleerbare verpakking met 7 x 20 ml pralines (bevat 1% alcoholvolume). Aanbevolen prijs: 4,69 euro.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten