Man bijt politieagent: “Alcohol brengt niet de beste versie in hem naar boven, neen”

© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

GENT -

Een jongeman verscheen donderdag in de correctionele rechtbank omdat hij een politieagent heeft gebeten tijdens een arrestatie midden in Gent.

Laura Moens

Het incident gebeurde enkele maanden geleden, in mei 2022, in het centrum van Gent. De man was volledig onder invloed van alcohol en verwikkeld in een gewelddadige ruzie met zijn vriendin. Getuigen grepen in en verwittigden de politie.

“Zijn vriendin verklaarde toen dat hij haar even probeerde te wurgen, maar hij trok ook haar topje stuk en haar haarextensies uit”, zei de procureur donderdag in de rechtbank. “Maar de feiten gebeurden niet eenzijdig. Er is wel degelijk een bepaalde wisselwerking tussen het koppel.”

Toen de politie de man probeerde op te pakken, probeerde hij te vluchten. Tijdens de schermutseling beet hij een politieman in zijn linker bovenarm. “Enorm schrikken”, aldus de advocaat van de agent, Charlotte Sintobin.“Hij ging onmiddellijk naar de spoeddienst, want zo’n bijtwonde kan ook beginnen infecteren.”

De verdachte zelf kan zich door de alcohol nog weinig van het incident herinneren. “Mijn cliënt gaat ervan uit dat de getuigen de waarheid vertellen en daarom ontkent hij ook niet ”, zei Laura Otte, advocaat van de verdachte. “Zelf weet hij niets meer.”

De man neemt al een tijdje medicatie ten gevolge van een zwaar ongeval, dat in combinatie met veel alcohol, zorgde ervoor dat hij de controle over zichzelf verloor. “Sinds het incident heeft er zich niets meer voorgedaan. Meneer beseft dat alcohol niet het beste in hem naar bovenhaalt”, aldus advocaat Otte. “Hij is op de goede weg.”

De man is intussen nog steeds samen met zijn vriendin, die zelf naar de politie stapte met de vraag om het contactverbod op te heffen omdat ze hem miste. Het openbaar ministerie vroeg voor hem een gevangenisstraf van één jaar, mogelijk met probatie-uitstel voor een deel van de straf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten