Voetbal 3de afdeling VV A Eendracht Elene-Grotenberge

Jordy Engelbinck hoopt dat trein vertrokken is bij Eendracht Elene-Grotenberge: “Eerste thuiszege werkt bevrijdend”

Jordy Engelbinck hoopt de netten voor Eendracht Elene-Grotenberge ongeschonden te houden: “Naar de wedstrijd in Kalken kijk ik uit. Als Wetteraar kom ik er veel bekende gezichten tegen.” © Geert De Rycke

Zottegem -

Eendracht Elene-Grotenberge sprokkelt met mondjesmaat punten, maar geraakt ondanks de winst tegen KSC Wielsbeke moeilijk weg uit de gevarenzone. Tegen Wolvertem Merchtem wil doelman Jordy Engelbinck zijn netten ongeschonden houden.

Freddy De Geest

Elene-Grotenberge deed er alles aan om de wedstrijd tegen KVE Drongen (voorzien op 8 januari, red.) naar voor te schuiven, maar men kwam niet tot een overeenkomst. “We hadden die wedstrijd graag vorige week zaterdag gespeeld, maar dat lukte dus niet”, zegt Wetteraar Jordy Engelbinck. “De gedwongen rust was goed om de batterijen eens op te laden. Tegen Wolvertem-Merchtem proberen we de draad opnieuw op te pikken. Die ploeg staat iets hoger geklasseerd dan ons en wordt dus geen hapklare brok. Wij moeten ons optrekken aan de vorige matchen waarin we een goed niveau haalden, maar vaak te karig (vier keer gelijk, red.) werden bedeeld. Dat we tegen Wielsbeke (3-2) een eerste thuiszege in nationale lieten optekenen, werkte bevrijdend op de spelersgroep. Kunnen we een tweede keer winnen voor eigen volk dan zou dat de groep een boost geven.”

Eendracht Elene-Grotenberge slikt veel doelpunten en dat weegt ook op de doelman. “We leven in een tijd dat de statistieken steeds belangrijker worden. In de meeste wedstrijden heb ik veel werk gehad. Sommige doelpunten gave we te gemakkelijk weg. Dat was een werkpunt. Na het uitvallen van kapitein Yannick Van De Sompel spelen we nu centraal achterin met Jari De Roover en Kevin Merckaert, die normaal op de flank speelt. Daar moest ik me aan aanpassen. Tegen Avanti Stekene hielden we de nul en dat deed deugd voor mezelf, maar ook voor onze defensie. Tegen Wolvertem Merchtem proberen we de nul te houden en hopen we opnieuw te kunnen rekenen op de trefzekerheid van Lucas Van Der Sypt. Dat we voorin Doran Mertens en Matthias Van Peteghem recupereren, betekent dat we over meer aanvallende troeven beschikken.”

Draai gevonden

Donderdagavond heeft Engelbinck een eerste informatief gesprek met Jan Van Ruyskensvelde, die volgend seizoen sportief manager Marnic Braems opvolgt, in functie van volgend seizoen. “Ik heb het naar mijn zin bij deze ploeg en wil graag blijven. Ik heb altijd al mijn uiterste best gedaan en denk dat ik mezelf weinig te verwijten heb. Deze reeks is nieuw voor ons en dat vergde enige aanpassing. Inmiddels hebben we onze draai gevonden. We streven naar een rustig seizoen. In die context gezien, is het belangrijk dat we tegen Wolvertem Merchtem, Hoger Op Kalken en Eendracht Wervik het puntentotaal opkrikken. Naar de wedstrijd in Kalken kijk ik uit. Als Wetteraar kom ik er veel bekende gezichten tegen. Vorig jaar lieten we er zien wat we waard zijn en dat zijn ze aan de Kruisen nog niet vergeten. Dat nog eens overdoen, zou mooi zijn.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten