Dampoort is weer een beetje minder onveilig: nieuw kruispunt houdt verkeersstromen uit elkaar

Vers asfalt en een nieuw fietspad: de Dampoort is donderdag een nieuwe fase ingegaan. ©  fvv

GENT -

Donderdag is een vernieuwd stuk van de Dampoort-rotonde opengesteld. Autobestuurders en fietsers worden van elkaar gescheiden door een nieuwe rij verkeerslichten.

Bert Staes

Het werk heeft even geduurd, maar de beruchte rotonde van Dampoort is sinds donderdag opnieuw een stukje minder onveilig: het vernieuwde kruispunt aan de Koopvaardijlaan is geopend.

Vroeger kruisten er op dat punt twee drukke stromen: het autoverkeer langs de ene kant, en fietsers en voetgangers aan de andere kant. Dat is verleden tijd. Een nieuwe set verkeerslichten houdt de twee stromen vanaf nu gescheiden.

Het gaat om een ingreep die de veiligheid verbetert – of de onveiligheid wat mildert – en die nodig is. Over een paar jaar zal het verkeer dat van de Muide en de R40 komt namelijk niet meer via Dok-Zuid naar de Dampoort rijden, maar wel over de nieuwe Verapazbrug en de Koopvaardijlaan.

Vooraleer het zover is, moet de brug wel nog afgewerkt worden. Ook aan de Dampoort zelf wordt er nog minstens tot het voorjaar van 2024 verder gesleuteld.

LEES OOK. Nieuw stuk van de Dampoort is klaar: situatie verandert voor auto’s, fietsers én busreizigers

©  fvv

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten