Volleybal Challenge Cup Lindemans Aalst

Seppe Baetens gaat met Lindemans Aalst onderuit in Nicosia: “Moeten dringend het vertrouwen weervinden”

“Wij waren weer in hetzelfde bedje ziek”, jammert Seppe Baetens. ©  Gregory Van Gansen

Aalst -

Lindemans Aalst keerde met een 3-1 nederlaag terug uit Cyprus. Willen de Ajuinen de kwartfinales halen, dan moeten zij op woensdag 14 december in Schotte met 3-0 of 3-1 winnen van Nicosia en ook nog eens in de golden set zegevieren.

Stefan Geeroms

Zonder goede uitgangspositie stapten spelers en staf woensdagmorgen op het vliegtuig richting België. “Het liep niet echt vlot in Nicosia”, zegt Seppe Baetens, die op Cyprus weer op de liberopositie stond. “De thuisploeg is de ongeslagen leider in de Cypriotische competitie en kon in de grote hal rekenen op de steun van luidruchtige fans. Wij kwamen 2-0 achter, maar toch was ik niet echt onder de indruk van Nicosia.” Aalst won vlot de derde set met 16-25, maar gaf het in de vierde weer uit handen. “Wij waren weer in hetzelfde bedje ziek”, aldus de 33-jarige Baetens. “Kregen wij enkele punten tegen dan gingen de kopjes weer veel te snel naar beneden. Dat was ook in Guibertin en in andere wedstrijden het geval. Op die momenten vechten wij tegen onszelf en niet tegen de tegenstander.”

Coach Idner Martins probeerde het tij te keren met enkele wissels. Jansons in de plaats van Overbeeke, Monteiro voor Hoff en Meier in de plaats van Bogachev, maar het mocht niet baten. En zo blijft Aalst nog altijd op zoek naar zichzelf. “Het is frustrerend. De coach probeert op training ook die muizenissen uit ons hoofd te praten, maar als je wedstrijd na wedstrijd verliest, dan zit het probleem diep”, zegt Baetens.

Manier van werken

De Portugees weet dat er verschillende pijnpunten in de ploeg zijn. De receptie draait niet, waardoor de aanvoer naar de aanvallers moeilijk verloopt. Martins rekent ook niet op een typeploeg, maar wisselt veel. Tijdens de wedstrijd is hij onophoudelijk instructies naar zijn spelers aan het roepen. “Dat is nu eenmaal zijn manier van werken”, zegt Baetens. “Daar moeten wij ons als spelers aan aanpassen. Maar toegegeven, zeker als je goed aan ’t spelen bent, dan kan dat voortdurende gepraat langs de lijn storend werken. Wat wij nu vooral nodig hebben, is een vlotte zege. Dit weekend zijn wij vrij omdat er voor de Beker van België gespeeld wordt. Volgende woensdag ontvangen wij dan Borgworm en die match moeten wij echt winnen, zeker om ons vertrouwen weer te vinden.”

Of Baetens dan weer als libero speelt, weet hij nog niet. “Max Petersson zou mogelijk voorzichtig mogen trainen. Misschien komt de match tegen Borgworm nog te vroeg voor hem. Tot dan zullen Robbe Van de Velde en ik onze taak als libero opnemen. Wij doen dit om de ploeg te helpen maar toegegeven, onze favoriete positie is het niet.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten