Wat te doen dit weekend? Kerstklassiekers en Sinterklaasliedjes

Zingen we dit weekend Sinterklaasliedjes, kerstklassiekers in een soulversie of eindejaarssongs uit de sixties? Aan jullie de keuze. Schraap alvast de kelen.

André Grosemans

Kerst met Axelle Red

December is de lievelingsmaand van Axelle Red. In een special met haar favoriete kerstliederen zingt ze seizoenklassiekers, niet zelden in een soulversie. Die tijdeloze parels vult ze aan met fragmenten uit haar eigen repertoire die de sfeer van kerst ademen.

A very special christmas, Axelle Red, op 4/12 De Kluize Oosterzele, tot 30/12 op tournee. Info: www.greenhousetalent.com

Het varken doet niet mee

Vader en kind gaan op zoek naar het varken, het dier dat niet mag meedoen in Le carnaval des animaux, de compositie van Camille Saint-Saëns. Josse De Pauw schreef de tekst voor acteur Joren Seldeslachs in een regie van Georges Ocloo. Voor een publiek vanaf drie jaar.

Le carnaval des animaux. Op zoek naar het varken, De Maan, op 3/12 De Woeker Oudenaarde en op 4/12 De Werf Aalst, tot 28/12 op tournee. Info: www.demaan.be

Kerstmis in de sixties

De Bonanzas, volbloed archivarissen van de muziek uit de jaren zestig, roepen de eindejaarssfeer van de sixties op met kerstklassiekers van Nat King Cole en Bing Crosby, maar ook met ingetogen nummers van pakweg Paul Anka en The Beach Boys.

A 1960s Christmas, De Bonanzas, op 3/12 Kerk Zwaneven Oud-Turnhout, tot 22/12 op tournee. Info: www.debonanzas.be

©  Johan Jacobs

De vinger van Sinterklaas

Jan De Smet – van De Nieuwe Snaar, weet je nog? – brengt al jaren frisse kinderliedjes. Dat resulteerde al een tijdje geleden in de cd Steek je vinger in de lucht. Nu brengt hij Sinterklaassongs op tal van instrumenten die verpakt in geschenkpapier op het podium liggen.

Ook de Sint steekt zijn vinger in de lucht, Jan De Smet, op 3/12 Lijsterbes Kraainem, op 4/12 Kaleidoscoop Mortsel en Westrand Dilbeek, ook nog op 5/12 in Torhout. Info: www.garifuna.be

Steek de vlag uit

Hier zie je allerlei toepassingen van de vlag in de moderne en hedendaagse kunst. Daniel Buren, die wel eens vaker vaandels hijst, spant een installatie over het zwembad, maar er zijn ook tal van schilderijen met vlaggen, zoals La rue pavoisée van Raoul Dufy uit 1906.

Flags, tot 22 januari, Villa Empain Brussel. Info: www.boghossianfoundation.be

Umberto Tozzi in de gloria

In 1977 brak de Italiaanse zanger Umberto Tozzi door met Ti amo. Je kan het wellicht meezingen. Net als het tijdloze Gloria. Nu viert hij zijn 45ste verjaardag op het podium met een mix van zijn grootste hits en minder bekende pareltjes. Lang zal hij leven in de… gloria.

Gloria forever il tour, Umberto Tozzi, op 19/2, Trixxo Theater Hasselt. Info: www.trixxo-theater.be

 

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten