611 gsm’ende bestuurders betrapt op één week tijd: rijbewijzen ter plaatse ingetrokken

©  © Hollandse Hoogte / Sabine Joosten

Gent -

In Oost-Vlaanderen zijn in één week 611 gsm’ende bestuurders betrapt. Dat laat het parket weten. Hun rijbewijs werd acht dagen ingetrokken en ze moeten binnenkort voor de rechter verschijnen.

Simon Dekaezemaker

LEES OOK. Honderden gsm’ende bestuurders mogen het komen uitleggen: gerecht wil deze week een duidelijk signaal geven

De actie kaderde binnen een actieweek tegen het gebruik van gsm’s achter het stuur. In alle Oost-Vlaamse politiezones werd in de week van 21 tot 25 november extra gecontroleerd. De 611 betrapte bestuurders zullen zich op latere datum nog moeten verantwoorden voor de politierechtbank.

Het parket van Oost-Vlaanderen dagvaarde eind november vijf dagen lang betrapte bellers of sms’ers achter het stuur voor de politierechtbank. Dit als signaal. “Het gaat niet om mensen te pakken, maar om het verkeer veiliger te maken”, sprak de politierechter tijdens zo’n themazitting.

Er werden door de verschillende politierechters boetes opgelegd variërend van 240 tot 600 euro en rijverboden van 8 dagen tot 21 dagen. Voor professionele bestuurders zoals pakjesbezorgers of vrachtwagenchauffeurs werden boetes opgelegd tot 800 euro en 1 maand rijverbod.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten