“Boris Johnson wil opnieuw deelnemen aan algemene verkiezingen in Verenigd Koninkrijk”

©  AFP

Boris Johnson wil opnieuw op de verkiezingslijsten staan begin 2025, wanneer de Britten naar de stembus trekken. Dat zou hij gemeld hebben aan de lokale afdeling van de Conservatieven. Dat schrijven onder meer The Guardian en BBC.

Leden van de conservatieve partij hebben tot 5 december om te bevestigen of ze bij de volgende verkiezingen opnieuw op de lijst willen staan. Tot nu toe hebben vijf leden van het parlement laten weten dat ze dat niet langer willen doen. Maar Boris Johnson zou daar blijkbaar wel toe bereid zijn. Dat zou een bron dicht bij de voormalige premier bevestigd hebben aan verschillende media. Johnson zou opnieuw willen opkomen in Uxbridge, West Londen. Het zou al zijn vierde keer zijn dat hij op die lijst zou staan.

De Brit heeft het ook niet onder stoelen of banken gestoken dat hij graag zou terugkeren naar zijn voormalige functie als premier. Toen Liz Truss opstapte als premier, zou Johnson vanuit de Dominicaanse Republiek teruggekeerd zijn naar het Verenigd Koninkrijk om een mogelijke terugkeer te bespreken. Uiteindelijk stelde hij zich geen kandidaat en werd Rishi Sunak verkozen tot de nieuwe Britse premier.  (sgg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten