Bpost verhoogt prijs van non-priorzegel met bijna 17 procent

©  BELGA

Op 1 januari 2023 past Bpost de tarieven van zijn postzegels en pakketjes aan om de stijging van de kosten door de inflatie, de loonindexeringen en het dalende postvolume deels te compenseren. Zo wordt de non-priorzegel bijna 17 procent duurder.

Bron: BELGA

De non-priorzegel zal vanaf januari per stuk € 1,39 in plaats van € 1,19 kosten. En de priorzegel kost vanaf dan per stuk € 2,17 in plaats van € 1,89. Ook de prijs om een pakje te verzenden stijgt. Zo zal de Mini Colis Small-eenheidsprijs (max. 1 kilo), bijvoorbeeld van € 4,60 naar € 5,60 gaan in januari 2023.

Wie op het einde van het jaar een pakje wil versturen zal ook meer betalen. “In de eindejaarsperiode tussen Black Friday en Kerstmis is het altijd heel druk in de sorteercentra, op de baan, in het bpost-netwerk en in de uitreiking. Om de extra kosten te compenseren die tijdens deze periode worden gemaakt en om de spreiding van de vraag buiten deze periode aan te moedigen, zal aan alle klanten een toeslag van 1 euro per pakje worden aangerekend voor de levering van pakjes in België tijdens de eindejaarspiek”, laat Bpost weten in een persbericht.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten