Matteo (13) blijft teleurgesteld en alleen achter na uitschakeling van Rode Duivels

 Levi Verbauwhede

De teleurstelling is groot bij velen nu de Rode Duivels uit de wereldbeker voetbal liggen. Ook bij de leerlingen van het VTI in Waregem was de ontgoocheling groot. De dertienjarige Matteo bleef daar helemaal alleen achter.

Vanaf het tweede middelbaar hebben de leerlingen van het VTI in Waregem allemaal een achtste uur, maar voor de match van de Rode Duivels werd dat laatste uur geschrapt. De leerlingen hadden beslist om daarom samen naar het WK te kijken. Sommige klassen zaten samen in leslokalen te kijken naar de match, anderen trokken naar de grote hal.

Bij het rustsignaal, was de schooldag officieel afgelopen en mochten de leerlingen naar huis, maar velen besloten om te blijven zitten tot het einde van de match. Ook de 13-jarige Matteo Lambrecht. Toen er uiteindelijk na 94 minuten afgefloten werd, haastten de leerlingen zich naar buiten. Ouders stonden te wachten en velen moesten hun bus halen.

Matteo bleef zitten. Helemaal alleen. Als vurige supporter vindt hij het erg jammer dat België niet naar de achtste finales kan. “Die van Lukaku moest erin”, zei hij terwijl hij ontdaan achterbleef in de hal.

©  Levi Verbauwhede

 (lvw, sgg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten