Vrouwenvoetbal  Super League  Eendracht Aalst Ladies - RSC Anderlecht Ladies

Dave Mattheus keert met Anderlecht terug naar vorige thuishaven: “Ik speelde nog bij Eendracht Aalst”

Dave Mattheus: “Het is leuk om nog eens terug te keren naar een stadion met een groot verleden. Helaas lijkt ook de grasmat uit een ver verleden te stammen.”  ©  Kms

Anderlecht -

Na de 5-3-zege tegen Club YLA moet coach Dave Mattheus met de landskampioen een verlengstuk breien op bezoek bij rode lantaarn Eendracht Aalst. Ninovieter Dave Mattheus betreedt zondag bekend terrein in de Ajuinenstad waar hij zelf nog voetbalde.

Wim Redant

De korte trip naar Aalst, waar de gewezen RSCA-doelvrouw Hazel Engelen op de bank verzeilde maar gewezen RSCA-jonkie Ulrike Defrère in de vuurlinie werd geposteerd, maakt wel wat nostalgie los bij Dave Mattheus.

“Ik verdedigde ooit nog de Aalsterse kleuren”, zegt hij. “In mijn ploeg bij de miniemen en cadetten zat Steve Colpaert die het later tot prof zou schoppen bij Brussels, Zulte-Waregem en Antwerp. Koen Persoons en Koen Van Der Heyden waren een jaartje jonger. Het is leuk om nog eens terug te keren naar een stadion met een groot verleden. Helaas lijkt ook de grasmat uit een ver verleden te stammen. Het hobbelveld wordt niet de vriend van een combinerende ploeg als Anderlecht. We mogen ons ook niet blind staren op de Aalsterse rode lantaarn. Ik herinner me hoe Anderlecht op achterstand kwam tegen Woluwe dat toen ook hekkensluiter was. Indien we ons normale niveau halen, dan moeten we het Aalsterse varkentje wel wassen.”

Gemengde gevoelens

Mattheus blikt met gemengde gevoelens terug op de 5-3-zege tegen Club YLA.

“Ik ben tevreden over de uitslag, maar niet over het slappe aanvangskwartier. Vorige maand wonnen we vlot bij Club NXT wat onbewust misschien voor wat minder scherpte zorgde. Daardoor kwamen we twee keer op achterstand. Na rust vonden we vier keer de weg naar de netten en versierden we een korf kansen. Drie tegengoals slikken blijft wel een pijnpunt. Met 30 op 33 hoor je me niet mopperen, al smaakte de late Leuvense treffer bijzonder zuur. We bewezen dat OHL, dat een aureool van onklopbaar had gekweekt, wel degelijk te kloppen is. Ondanks de nederlaag tankten we vertrouwen in de topper.”

De Amerikaanse Ally Thornton verzeilde enkele weken geleden op de bank en komt niet verder meer dan late invalbeurten.

“Ally heeft het mentaal wat moeilijk, maar wordt ondersteund. Ze beschikt niet over een sociaal netwerk zoals de andere speelsters en moet de sprong verteren van de Franse middenmoot naar de Belgische top. In Frankrijk kon ze achterover leunen en op de counter loeren, maar bij Anderlecht moeten we zelf het spel maken. Ik verwacht dat Ally na de winterstop opnieuw sterker wordt. Dan recupereren we hopelijk ook opnieuw Laura De Neve, een sleutelspeelster in onze defensie.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten