Voetbal 1ste nationale KVK Tienen

Ambitieuze Matisse Bergiers streeft perfectionisme na in studie en ook in het voetbal: “Een matchanalyse is waardevol om uit mijn fouten te leren”

Matisse Bergiers: “Ik ben een voetballer die progressie maken hoog in het vaandel draagt en graag in 1B of zelfs in 1A terechtkomt. Ik heb hoge ambities, ja.”  ©  Guy Meurs

Dat verdediger Matisse Bergiers (22) en maats zondag de volle pot willen thuishouden, hoeft geen betoog. Winst tegen hekkensluiter Hoogstraten is een must. Voor de supporters: opgelet, wegens de energiecrisis besloot Tienen de wedstrijd tegen Hoogstraten te vervroegen naar 14.30 uur, zodat het geen lichten moet aansteken.

René Beelen

“Ik ben aan mijn laatste jaar handelsingenieur bezig aan de universiteit”, zegt Bergiers, die in het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert woont. “Dat betekent gedurende de dag hoofdzakelijk studeren. Daarnaast wil ik ook in het voetbal leren en vooruitgang boeken om ook hierin mijn ambities waar te maken. In de aanvang van de competitie moest ik me, na mijn overgang van Rupel Boom, aanpassen aan de nieuwe ploeg en maats. Ondertussen sta ik beter te voetballen en is onze defensie stabieler geworden. Er zijn nog weinig hiaten.”

“Altijd wordt een analyse van de match gemaakt, maar de coach kan dat niet voor iedereen individueel doen. Daarom heb ik de beelden van de match tegen Heist bekeken. Ik zag hoe ik door mijn beweging uit de organisatie ging en de speler bij de center ruimte had om gemakkelijk te scoren. Ik speelde een mindere tweede helft. Zo’n analyse is waardevol om te leren uit mijn fouten. En in voorgaande wedstrijden zoals tegen Luik, Ninove en de eerste helft bij Heist, werden we niet beloond. Op een beloning azen we zondag.”

Anderlecht

Zelf hoopt Bergiers zeker nog een stap hogerop te zetten. “Ik ben een voetballer die progressie maken hoog in het vaandel draagt en graag in 1B of zelfs in 1A terechtkomt. Ik heb hoge ambities, ja. Vooral daarom is het echt nodig dat ik stappen vooruit zet en het spelletje goed leer. Als ik presteer, dan komt alles vanzelf en hoef ik niet te solliciteren. Ik tekende mijn eerste kaart bij de U7 bij Overijse. Daar werd ik gescout door Anderlecht, waar ik de jeugdopleiding doorliep. Het was de beste opleiding die ik als voetballer kon bedenken. Ik ben die club dankbaar, al kon ik niet via de reserven doorstoten naar het A-elftal, want ik wist dat het mij aan ervaring ontbrak.”

“In Anderlecht had ik het niet gemakkelijk door mijn studie omdat we tweemaal per dag trainden. Bij Tienen trainen we enkel ’s avonds en zo is de combinatie studeren-voetbal niet meer zo lastig. Straks wil ik mijn diploma halen, want in het onvoorspelbare voetbal is het belangrijk om iets achter de hand hebben”, besluit de Waal, die in het Nederlands studeert en zo perfect tweetalig is.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten