Nu kan de wedstrijd pas echt beginnen: deze 15 kandidaten kunnen nog ‘The voice van Vlaanderen’ worden

© Shutterstock / Visual Generation

Verwacht je aan de terugkeer van host An Lemmens en een spetterend optreden van Metejoor met de Nederlandse Hannah Mae. Maar het is in de eerste liveshow vooral uitkijken naar de vijftien talenten van coaches Laura Tesoro, Mathieu Terryn, Jan Paternoster, Natalia en Koen Wauters. Elke coach beloont een van zijn pupillen met een plek in de volgende show, de kijker kiest ook zijn favoriet, de overblijver uit elk team valt af. Wij blikken alvast vooruit.

Tom Vets

Team Mathieu

De coach die een serieuze kans maakt om met een van zijn poulains deze wedstrijd te winnen, is de frontman van Bazart. Hij pakt immers uit met de 28-jarige Evert uit Kalmthout, eerder in deze wedstrijd door coach Koen Wauters nog uitgeroepen tot beste kandidaat van dit seizoen. “Dit is de eerste keer dat ik denk: “Oh my god, we might have a winner”, riep hij. Ook de andere coaches waren in de wolken. Bovendien heeft Mathieu ook Kaat (21, Bornem) in zijn rangen. De kleindochter van actrice Janine Bischops zingt Forget me van Lewis Capaldi. Zelf gelooft ze er niet in te kunnen winnen, maar daar zijn we niet zo zeker van. Zijn derde kandidaat is Yente (18, Erembodegem) met Liability van Lorde.

Evert, Kaat en Yente. ©  vtm

Team Koen

Hoewel de zanger van Clouseau al decennialang in het Nederlands zingt, weten we dankzij deze wedstrijd dat hij persoonlijk fan is van het stevige werk. Het is dus geen verrassing dat hij tijdens de blind auditions meteen afdrukte voor de stoere militair Johan (38, Leopoldsburg). Toch wil hij tijdens de eerste liveshow uitpakken met een nummer dat je niet van hem zou verwachten, Set fire to the rain van Adele. Een andere blikvanger is de Zeeuwse Rosann (21, Sluis) die voluit de kaart van het Nederlands trekt. Vorige keer wist ze te overtuigen met een liedje van Herman van Veen. Haar nummer is Dat heb jij gedaan van Meau. Outsider Louise (21, Kluisbergen) waagt zich aan Running up That Hill van Kate Bush.

Rosann, Louise en Johan. 

Team Laura

Haar trio bestaat uit deelnemers die voortijdig naar huis werden gestuurd door de andere coaches. Via het VTMGo-programma The comeback stage heeft ze drie kandidaten opgevist die volgens haar kunnen wedijveren met de rest van het deelnemersveld. Ashley Feytons (24, Diepenbeek) heeft als enige de hele wedstrijd vanuit de comeback stage meegemaakt. Bij zijn auditie draaide geen enkele coach om. Teamgenoten Néhémie (23, uit Geraardsbergen) en Tessa (22, Welle) sloten pas aan tijdens de knockouts. Ashley is de broer van Temptation island-deelnemer Joshua en zijn zus Juwell deed begin dit jaar mee aan Miss België. In de eerste liveshow zingt hij toepasselijk Warrior van Oscar and the Wolf.

Tessa, Ashley en Néhémie. 

Team Jan

Meest opvallende vaststelling bij de frontman van Black Box Revelation is dat hij voluit wil scoren met de jeugd. Zijn drie overblijvers zijn nog allemaal tieners. Marilou (16, Schorisse) is misschien zijn sterkste troef. Vorige week in de battles haalde ze het van Noor, een andere topper uit het team van Jan. Hij zei toen openlijk spijt te hebben dat hij de twee dames tegenover elkaar had gezet. Vanavond brengt Marilou No one knows van Queens Of The Stone Age. Maar onderschat ook niet Ilaria (18, Gent). Tijdens de battles werd ze flink ziek en moest ze thuis op haar eentje haar nummer instuderen. Maar ze bracht Learn to speak van Cara Rose zo goed dat Jan haar meepakte naar de liveshows. Meest verrassende songkeuze: Wesley (19, Stavele) zingt Suspicious minds van Elvis Presley.

Marilou, Wesley en Ilaria. 

Team Natalia

Haar jongste kandidaat, maar wel die het meeste progressie boekte, is Julot (19, Herenthout). Aanvankelijk was ze te bang om zich te smijten op het podium, maar Natalia zorgde ervoor dat ze die horde durfde te nemen tijdens de knockouts en battles. Omdat ze de tips van haar coach goed uitvoerde, besloot de Kempense nachtegaal haar streekgenoot mee te nemen naar de liveshows. Julot, die van jazz houdt, mag het waarmaken met Love me now van Kygo ft. Zoe Wees. Ruben (19, uit Geraardsbergen) komt niet toevallig uit dezelfde gemeente als Néhémie uit het team van Laura Tesoro. De twee kerels zijn immers broers. Ook in dit team: Louise (24, Affligem) brengt Believe van Cher.

Ruben, Louise en Julot. 

The voice van Vlaanderen, VTM, 20.45 uur

Aangeboden door onze partners