Wielrennen  Beloften  Noord-West-Brabant

Tom Crabbe trekt na sterke toekomstzesdaagse met vertrouwen naar BK’s op de piste: “Ik leg mezelf geen druk op, maar ben best ambitieus”

Tom Crabbe: “Naast het omnium heb ik de kilometer en de achtervolging in rood aangekruist.”  ©  Geert Tresignie

Merchtem -

De Merchtemse pistier Tom Crabbe mag tevreden terugblikken op de Gentse toekomstzesdaagse waarin hij samen met gouwgenoot Stan Dens op de tweede plaats eindigde. De BK’s op de piste worden het volgende doel voor de renner die Noord-West-Brabant ruilt voor Avia-Rudyco.

Wim Redant

Het Gentse Kuipje werd de speeltuin van Tom Crabbe die drie dagen lang de gele leiderstruik showde, maar finaal huiswaarts trok met de groene trui en de tweede plaats als troostprijs.

“Het liep een stuk beter dan verwacht”, zegt Crabbe. “De eerste dag verliep nog wat aarzelend met een vierde plaats als eindresultaat. Nadien liep het een stuk beter. In het geel rond fietsen gaf toch wel een geweldig gevoel. Pas op de voorlaatste dag gaven we onze leidersplaats prijs. Op de slotdag deden we er nog alles aan om de gele trui te heroveren, maar Bertels en Van Den Haute bleken ijzersterk. We probeerden op de slotdag nog eens een rond te nemen en even leek dat te lukken, maar we werden terug gefloten. We blikken terug op een sterke prestatie met de groene trui als beloning. Eindwinst had ons het predicaat “Super” opgeleverd. Mijn eerste zesdaagse ooit werd een schot in de roos en is voor herhaling vatbaar.”

Nieuw team

Met een blakende vorm als onderpand blijft het houten ovaal ook de komende weken the place to be voor Tom Crabbe.

“Op 23 december starten de BK’s op de piste. Naast het omnium staan met de kilometer en de achtervolging staan ook twee disciplines in rood aangekruist. Over de vorm mag ik alvast niet klagen. We zien wel wat de komende BK’s brengen. Ik leg mezelf geen druk op, maar ben best ambitieus. Ik startte intussen mijn tweede jaar aan de Gentse Topsportschool waar ik op internaat verblijf en al helemaal mijn draai heb gevonden.”

Tom Crabbe slaat in januari ook zijn tenten op bij een nieuw team.

“Ik heb veel te danken aan Noord-West-Brabant waar ik de kneepjes van het vak leerde. Noord-West-Brabant zag de voorbije maanden veel renners vertrekken, maar maakt wel een doorstart met Bart Van Mulders als ploegleider. Ik zette nu wel een stap vooruit naar Avia-Rudyco, een topteam waar ik me meteen zal voorbereiden op de voorjaarsklassiekers. Michiel Geerinck wordt mijn coach en dat in een al vrij professionele omgeving. We maakten al kennis met de andere renners en het klikte meteen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten