Leerkracht basisschool Destelbergen aangehouden voor zedenfeiten

©  Google Maps

Een mannelijke leerkracht van basisschool Pius X in Destelbergen is donderdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter en aangehouden. Zijn aanhouding zou kaderen in een zedendossier. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen.

Het is momenteel nog niet duidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld op de school. Het parket van Oost-Vlaanderen kon donderdag wel bevestigen dat een facultatief lid van de basisschool voorgeleid en aangehouden is. Hoe de bal aan het rollen ging, is niet duidelijk. Het is ook niet zeker wanneer de feiten zich hebben afgespeeld. Maar het nieuws kwam aan het licht toen de school besloot te communiceren naar de ouders toe.

Volgens het parket is er sprake van zedenfeiten. “Het is een delicaat dossier”, klinkt het. “Er loopt een onderzoek, de man is de voorbije dagen verhoord en is donderdagmiddag voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter omwille van grensoverschrijdend gedrag. Verdere informatie zal door ons niet verspreid worden”, klinkt het donderdagavond.” De man moet nu binnen de vijf dagen voor de raadkamer verschijnen, die bepaalt wat er verder gebeurt. (cel, sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten