Volleybal  Nationale 3 (m)  Kapelle-op-den-Bos

Jef Lemmens nieuwe coach bij Kapelle-op-den-Bos: “Dit is een groep met enorm veel potentieel”

Jef Lemmens. “We moeten een ploeg smeden die als een hecht blok naar voren treedt. Dat is nu nog niet altijd het geval.” ©  Kms

Bij Kapelle-op-den-Bos werd Bruno Desmet als trainer afgelost door Jef Lemmens. De 40-jarige coach uit Rotselaar stond al piepjong aan het trainersroer en toont zich ambitieus bij zijn nieuwe team.

Wim Redant

Lemmens werkt in de sector van teambuilding en vorming. Bij Kapelle-op-den-Bos kreeg hij zijn nieuwe ploeg ook al op één lijn. Op bezoek bij rode lantaarn Walhain dreigde het even de foute kant op te gaan, maar zijn ploeg kwam zonder averij weg. “Ik was beducht voor Walhain dat onder zijn waarde gerangschikt staat”, zegt Lemmens. “Die ploeg snoepte behalve tegen de toppers al alle tegenstrevers sets af. Na een verloren set toonden we maturiteit en grinta zodat we zonder kleerscheuren wegkwamen. Het betekent een stap voorwaarts dat we ook de volle buit plukken na een minder puike wedstrijd. Na negen speeldagen leden we slechts twee nederlagen. Tegen leider Sporta Brussels viel die nederlaag in de calculeren, want die ploeg steekt erbovenuit. Ook nummer twee Guibertin bleek een maatje te groot.”

Buiten comfortzone

Met zijn overgang naar Kapelle-op-den-Bos trad Lemmens buiten zijn comfortzone. “Op mijn twintigste werd ik het slachtoffer van een zwaar ongeval, waardoor mijn spelerscarrière er definitief op zat. Mijn bakermat in het volleybal ligt eigenlijk in Wijgmaal waar ik vele jaren trainer was. Ik maakte wel een zijsprong naar de vrouwen van Keerbergen en kreeg nadien de kans als assistent bij Mechelen. Toen kwamen de kindjes die voorrang kregen, waardoor ik terugkeerde naar Wijgmaal in eerste provinciale. Daar lag de trainingsintensiteit een stuk lager. De beker van Vlaams-Brabant werd het hoogtepunt tijdens mijn passage van vijf mooie jaren.”

Na een geslaagde proeftraining waagde Lemmens de sprong naar Kapelle-op-den-Bos. “Via een speelster van Wijgmaal wekte ik de interesse bij Yorick Van De Velde die een nieuwe coach zocht. We vonden elkaar snel. Ik ontdekte hier een groep met enorm veel potentieel, maar waar nog wel wat schaafwerk aan nodig is. We moeten een ploeg smeden die als een hecht blok naar voren treedt wat nog niet altijd gebeurt. We werden wel al geplaagd door blessures wat voor wat twijfels zorgde, terwijl de spelers ook dienden te wennen aan een andere visie, een nieuwe stijl en andere accenten. Een grote kwaliteit is wel dat we kritisch zijn voor elkaar. De mentaliteit om elkaar te coachen en verantwoordelijkheid te nemen juich ik toe. Op Leefdaal-Bertem moeten we zaterdag de lijn doortrekken.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten