Lichaam van ‘Green book’-acteur Frank Vallelonga gedumpt op straat, doodsoorzaak onduidelijk

Vallelonga (rechts) naast Mahershala Ali. ©  AFP

De Amerikaanse acteur Frank Vallelonga jr. is op 60-jarige leeftijd overleden. Zijn lichaam werd maandag op straat in New York gevonden nadat het er ’s nachts was gedumpt, melden Amerikaanse media. De doodsoorzaak is onbekend maar de eerste bevindingen wijzen op een overdosis.

De 60-jarige Vallelonga jr. is vooral bekend van zijn rol in de Oscarwinnende film Green book, een film gebaseerd op het leven van zijn vader. Het verhaal gaat over de opmerkelijke vriendschap tussen pianist Don Shirley (gespeeld door Mahershala Ali) en uitsmijter Frank ’Tony Lip’ Vallelonga (Viggo Mortensen). Vallelonga jr. speelde de rol van oom Rudy en broer Nick was bij het drama uit 2018 betrokken als scenarist.

De politie in New York heeft een 35-jarige man aangehouden op verdenking van het dumpen van het lichaam. Hij zou hebben bekend toen hij werd ondervraagd voor een andere zaak.

Het lichaam van Vallelonga jr. vertoonde volgens de lijkschouwer geen tekenen van verwondingen. Nader onderzoek moet uitwijzen waar hij precies aan is overleden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten