Voetbal Challenger Pro League Club NXT

Arne Engels blijft met Club NXT lonken naar zesde plaats: “We zijn rijper en slimmer geworden”

Arne Engels scoorde vorig weekend een knap doelpunt tegen Dender. © Belga

Brugge -

Door het WK in Qatar zou je de Challenger Pro League uit het oog durven verliezen. Club NXT trekt zaterdagavond naar nummer drie RWDM. Als Arne Engels een even mooie vrijschop lukt als vorige week vrijdag in de 4-1-zege tegen FCV Dender, dan maken de blauw-zwarte jonkies zeker een kans.

Koen Verdruye

Een omgeving creëren waar jonge gasten zich kunnen ontplooien om hun droom - profvoetballer worden - waar te maken, dat is het doel van Club NXT. Maar wie profvoetbal speelt, wil winnen, en dus zijn ze bij blauw-zwart ook niet ongevoelig voor de klassering. De ploeg van coach Nicky Hayen stond vorig weekend weer even zesde en dat klonk als muziek in de oren, maar door de zeges van Deinze en Lommel staat Club NXT nu achtste. “We zijn gewoon goed bezig en moeten dat proberen zo te houden”, aldus Arne Engels. “Tegen Dender scoorden we vier goals, maar het hadden er ook veel meer kunnen zijn. Zelf probeer ik altijd zoveel mogelijk het team te helpen en mijn steentje bij te dragen.”

Engels kon dat niet beter illustreren door op magistrale wijze uit een vrije trap te scoren. “De muur stond perfect, maar de keeper had weinig zicht op de bal. Ik zag het gat open liggen en trapte zo hard mogelijk in de verste hoek, waar die bal lekker binnen ging. De ene keer lukt dat beter dan de andere keer, maar tegen Dender mocht ik niet klagen met een goal én een assist.”

Het was het orgelpunt in een wedstrijd waarin Club NXT van de eerste tot de laatste minuut domineerde. “We speelden twee jaar geleden ook in deze reeks, maar zijn intussen rijper en slimmer geworden. Door elke dag harder te werken, kan je veel bereiken”, weet Engels.

Ideaal dus om zaterdag in Molenbeek tegen RWDM weer het beste naar boven te halen. “Een leuke affiche, maar het wordt een hele uitdaging tegen een ploeg die kampioen wil worden, ook al wonnen we de heenwedstrijd op Schiervelde met 2-1.”

Einde contract

Arne Engels is geen familie van Björn Engels, nu bij Antwerp maar ook naam gemaakt bij Club Brugge. “Er is geen enkele verwantschap tussen ons”, aldus Arne. “Ik ben afkomstig van Opwijk, maar nu wonen we in Gent omdat dat dichter is bij Westkapelle.”

Engels zit al vanaf de U13 bij Club en kwam over van AA Gent, waar hij vanaf de U10 tot en met de U12 speelde. Bij Club NXT is hij na het seizoen einde contract. “Er is nog niet gepraat, maar ik laat alle mogelijkheden open en wacht op een voorstel.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten